Dnes potešíme milovníkov krémových zákuskov! Tento je navyše bez pečenia a takmer bez práce. Najprv s lyžičkou zaboríte do jemného krému z tvarohu a smotany, potom pokračujete k šťavnatým a ľahko kyslým jabĺčkam, až sa dostanete ku chrumkavej vrstve z granoly. Tak čo, už strúhate jabĺčka?
1 porcia obsahuje
- 206 kcal
- 19,2 g sacharidov
- 11,9 g tukov
- 7,2 g bielkovín
Na 12 porcií
- 150 g orechového müsli
- 40 g kokosového oleja
- 40 g medu
- 200 ml 30 % smotany na šľahanie
- 50 g práškového sladidla
- 500 g nízkotučného tvarohu
- 3 plátky želatíny
Postup
-
Müsli rozmixujeme a zmiešame s rozpusteným kokosovým olejom a medom. Zmes natlačíme do formy vyloženej papierom na pečenie. -
Jablká podusíme so škoricou. Odstavíme a dáme zľahka vychladnúť. Plátky želatíny necháme niekoľko minút napučať v horúcej šťave z jabĺk, a potom ju rozmiešame do úplného rozpustenia. Šťavu primiešame späť k jablkám. Mierne vychladenú zmes potom rozotrieme na müsli základ.
-
Do smotany pridáme sladidlo a vyšľaháme na šľahačku. Zvyšnú želatínu necháme napučať v menšom hrnci s približne 2 lyžicami vody, zahrejeme (nevaríme) a za stáleho miešania necháme rozpustiť. Želatínu ihneď rozmiešame s lyžicou tvarohu a nakoniec všetko aj so zvyšným tvarohom primiešame k šľahačke. Krém rozotrieme na jablčnú vrstvu a necháme niekoľko hodín (ideálne cez noc) vychladiť v chladničke.
-
Hotovú tortu môžeme ozdobiť rozpustenou alebo postrúhanou čokoládou.