Nepečená jablková torta s tvarohom

Kristína Močková
Kristína Močková
30 min. 30 min. prípravy, niekoľko hodín chladenia
44 Páči sa mi Komentáre Uložiť recept
Nepečená jablková torta s tvarohom

Dnes potešíme milovníkov krémových zákuskov! Tento je navyše bez pečenia a takmer bez práce. Najprv s lyžičkou zaboríte do jemného krému z tvarohu a smotany, potom pokračujete k šťavnatým a ľahko kyslým jabĺčkam, až sa dostanete ku chrumkavej vrstve z granoly. Tak čo, už strúhate jabĺčka?

1 porcia obsahuje 1 kus torty

  • 206 kcal
  • 19,2 g sacharidov
  • 11,9 g tukov
  • 7,2 g bielkovín

Na 12 porcií

Na základ:
Na jablčnú vrstvu:
  • 670 g jabĺk
  • škorica
  • 3 plátky želatíny
Na krémovú vrstvu:
  • 200 ml 30 % smotany na šľahanie
  • 50 g práškového sladidla
  • 500 g nízkotučného tvarohu
  • 3 plátky želatíny

Postup

  1. Nepečená jablková torta s tvarohom Müsli rozmixujeme a zmiešame s rozpusteným kokosovým olejom a medom. Zmes natlačíme do formy vyloženej papierom na pečenie.

  2. Jablká podusíme so škoricou. Odstavíme a dáme zľahka vychladnúť. Plátky želatíny necháme niekoľko minút napučať v horúcej šťave z jabĺk, a potom ju rozmiešame do úplného rozpustenia. Šťavu primiešame späť k jablkám. Mierne vychladenú zmes potom rozotrieme na müsli základ.

  3. Do smotany pridáme sladidlo a vyšľaháme na šľahačku. Zvyšnú želatínu necháme napučať v menšom hrnci s približne 2 lyžicami vody, zahrejeme (nevaríme) a za stáleho miešania necháme rozpustiť. Želatínu ihneď rozmiešame s lyžicou tvarohu a nakoniec všetko aj so zvyšným tvarohom primiešame k šľahačke. Krém rozotrieme na jablčnú vrstvu a necháme niekoľko hodín (ideálne cez noc) vychladiť v chladničke. Nepečená jablková torta s tvarohom

  4. Hotovú tortu môžeme ozdobiť rozpustenou alebo postrúhanou čokoládou.

Chceš vedieť o každom ďalšom novom recepte?

Prihlás sa k odberu a raz týždenne od nás dostaneš súhrn nových receptov.

Odoberať
44 Páči sa mi Uložiť recept