Vilgain Jablčný ocot BIO – nefiltrovaný, nepasterizovaný a z českých jabĺk
Vilgain Jablčný ocot BIO – nefiltrovaný, nepasterizovaný a z českých jabĺk
Vilgain Jablčný ocot BIO - skvelý pomocník pre podporu zdravia, chudnutia a trávenia
Blahodarný prírodný elixír s pozitívnymi účinkami na ľudské zdravie. Hlavnou aktívnou zložkou je kyselina octová, ktorá podľa štúdií môže pomôcť s reguláciou krvného cukru a znižovať pocit hladu čím následne prispievať k redukcii telesnej hmotnosti [1] [2]. Efektívna dávka kyseliny octovej je obsiahnutá v zhruba jednej lyžici octu.
Šetrný spôsob spracovania zachováva ďalšiu dôležitú aktívnu látku - materskú kultúru. Tá sa skladá z enzýmov a probiotík, ktoré sú prospešné nielen pre tráviacu sústavu ale aj celkové zdravie ľudského organizmu. Ocot pomôže aj pri hnačkách a zápale močových ciest.
Do zálievky aj kozmetiky
Najčastejšie sa používa pri príprave jedál, do zálievok a šalátov. Možno konzumovať aj rozmiešaný v pohári vody, ktorý si môžeš jemne dosladiť medom. Samotný by sa ale ocot piť nemal. Mimo kuchyňu ho môžeš použiť aj pri výrobe domácej kozmetiky. Má totiž pozitívne účinky na pokožku, nechty a vlasy, ktorým dodáva lesk.
100% raw a z BIO jabĺk
Vyrába sa z čerstvo lisovanej jablčnej šťavy, ktorá je absolútne čistá a neriedená. Dodávajú ju miestni ekologickí poľnohospodári primárne z oblasti Bielych Karpát. Tá následne kvasí výhradne za pomoci vlastného jablčného vína (cideru) až do podoby jablčného octu. Spracováva sa za nízkych teplôt ( nepasterizovaný ), je nefiltrovaný a bez pridaných kvasiniek či baktérií octového kvasenia. Vďaka tomu si ocot uchováva všetky dôležité látky.
Vilgain Jablčný ocot BIO v bodoch:
- vyrobený z kvalitných českých BIO jabĺk
- obsahuje matečnú kultúru pre maximálne zdravotné benefity
- nefiltrovaný a nepasterizovaný
- ideálna do šalátov a na dochutenie pokrmov
1) Brighenti F, Castellani G, Benini L, Casiraghi MC, Leopardi E, Crovetti R, Testolín G. Účinok neutralizovanej a prírodnej vinárstva na glukóze krvi a acetátovej reakcie na zmiešané prípravky v zdravých látkach. Eur J Clin Nutr. 1995 Apr;49(4):242‑7. PMID: 7796781.
2) Ho CW, Lazim AM, Fazry S, Zaki UKHH, Lim SJ. Varieties, výroba, zloženie a zdravie benefits vinegars: A review. Food Chem. 2017 Apr 15;221:1621‑1630. doi: 10,1016/j.foodchem.2016,10.128. Epub 2016 Oct 31. PMID: 27979138.
100 g | |
Energetická hodnota | 65 kJ / 16 kcal |
Tuky | 0 g |
- z toho nasýtené mastné kyseliny | 0 g |
Sacharidy | 0 g |
- z toho cukry | 0 g |
Bielkoviny | 0 g |
Soľ | 0 g |
Ingrediencie
Jablčný ocot 100%.
Obsah kyseliny octovej 5%.
Krajina pôvodu: Česká republika.
Návod na použitie
- Najlepšie v kuchyni do šalátov alebo na dochucovanie pokrmov.
Upozornenie
- Potravina.
- Skladujte v chlade a suchu.
- Chráňte pred priamym slnečným žiarením.
- Sediment a zákal sú znakom prírodného charakteru nápoja.
- Vilgain sro, Smetanova 1022/19, 602 00 Brno, Ič 29269555.