Nenechajte sa odradiť dlhším zoznamom ingrediencií, tento koláč možno pôsobí zložito, ale garantujeme vám, že ho zvládne úplne každý. Vyzerá luxusne a chutí ešte luxusnejšie. Vďaka jablkám je šťavnatý, tak akurát sladký a brutálne krémový. Milovníci jabĺk by mali zbystriť pozornosť. Tento recept je pre vás ako stvorený!
1 porcia obsahuje
- 182 kcal
- 21,4 g sacharidov
- 7,3 g tukov
- 7,6 g bielkovín
Na 8 porcií
- 400 g jabĺk
- 1 balenie vanilkového cukru
- škorica
- 15 g kokosovej múky
- 40 g špaldovej múky
- 1 čajová lyžička kypriaceho prášku
- 10 g vanilkového proteínu
- 2 žĺtky
- 2 bielky
- 45 g práškového sladidla
- 45 ml vody
- 130 ml mlieka
- 20 g marhuľového pudingu
- 50 g práškového sladidla
- 250 g polotučného tvarohu
- 100 ml 30 % smotany na šľahanie
Postup
-
Nastrúhané jablká zmiešame s cukrom a škoricou. Rovnomerne natlačíme do formy vyloženej papierom na pečenie. -
Na cesto si zvlášť vyšľaháme bielky do tuhého snehu a zvlášť vyšľaháme žĺtky s cukrom alebo sladidlom (použili sme kombináciu oboch). K žĺtkom prisypeme zmes múky, prášku do pečiva a proteínu. Prilejeme asi 45 ml vody a jemne vmiešame tuhý sneh z bielkov.
-
Cesto nalejeme na jablká a dáme zapiecť na 180 °C, kým cesto nebude upečené a vrch jemne hnedý. Bude to trvať asi 15 minút. Po upečení koláč prevrátime – spodná jablková vrstva bude hore.
-
Potom si pripravíme krém. Spolu so sladidlom uvaríme hustý puding, do ktorého po vychladnutí primiešame polovicu (125 g) tvarohu. Pudingový krém natrieme na úplne vychladnutý koláč. Pri tomto kroku môžeme skončiť, ale vrelo odporúčame ešte jednu vrstvu – šľahačkovú.
-
Vyšľaháme tuhú šľahačku a jemne k nej primiešame zvyšok tvarohu. Pridáme sladidlo podľa chuti, 20 g by malo stačiť. Šľahačkovú vrstvu natrieme na pudingovú a celé to jemne poprášime kakaom.
-
Necháme aspoň hodinu vychladnúť.
-
Pred zmiznutím krémeša (bude to veru rýchle!) nezabudnite svoje výtvory zdokumentovať a podeliť sa s nami pod #aktinrecepty.