Šťavnatý makovec s jablkovým krémom

Michaela Dobiášová
Michaela Dobiášová
45 min.
28 Páči sa mi Komentáre Uložiť recept
Šťavnatý makovec s jablkovým krémom

Tiež holdujete dezertom, v ktorých si hlavnú rolu zahral božský mak? Tak teraz zvýšte pozornosť! Keby mali chuťové bunky kolená, zaručene by sa podlomili z tohto fit makovca s jablkovo-pudingovým krémom.

Mak spolu s citrónom tvorí dokonale šťavnaté duo, ktoré skvele dopĺňa lahodný krém z jabĺk a pudingu. Koniec kecania. Hurá do toho!

1 porcia obsahuje 1 kus makovca

  • 123 kcal
  • 11 g sacharidov
  • 7 g tukov
  • 4 g bielkovín

Na 15 porcií

Na cesto:
Na krém:

Postup

  1. Najskôr spoločne zmiešame suché ingrediencie – ovsené vločky, kokos, mak, rozmixované vlašské orechy, citrónovú kôru a kypriaci prášok.

  2. Žĺtky oddelíme od bielkov. Bielky vyšľaháme do tuhého snehu.

  3. K suchým ingredienciám pridáme aj všetky zvyšné, pričom bielky do cesta vmiešame až ako posledné.

  4. Hotové cesto nalejeme na plech vyložený papierom na pečenie. Pečieme v rúre predhriatej na 170 °C a pečieme asi 25 minút.

  5. Kým korpus vychladne, pripravíme si krém. Jablká rozmixujeme dohladka spoločne so 100 ml vody a dáme variť na mierny plameň.

  6. Puding rozmiešame v 250 ml vody a prilejeme k vriacim jablkám. Krém varíme do zhustnutia na miernom plameni.

  7. Vychladnutý korpus prekrojíme pozdĺžne na dve polovice, naplníme krémom a dáme stuhnúť do chladničky ideálne cez noc. Šťavnatý makovec s jablkovým krémom

  8. Než sa do makovca pustíme, poctivo ho nafotíme a zazdieľame na Instagram s hashtagom #aktinrecepty. Šťavnatý makovec s jablkovým krémom

Chceš vedieť o každom ďalšom novom recepte?

Prihlás sa k odberu a raz týždenne od nás dostaneš súhrn nových receptov.

Odoberať
28 Páči sa mi Uložiť recept