Tiež holdujete dezertom, v ktorých si hlavnú rolu zahral božský mak? Tak teraz zvýšte pozornosť! Keby mali chuťové bunky kolená, zaručene by sa podlomili z tohto fit makovca s jablkovo‑pudingovým krémom.
Mak spolu s citrónom tvorí dokonale šťavnaté duo, ktoré skvele dopĺňa lahodný krém z jabĺk a pudingu. Koniec kecania. Hurá do toho!
1 porcia obsahuje
- 123 kcal
- 11 g sacharidov
- 7 g tukov
- 4 g bielkovín
Na 15 porcií
- 100 g ovsených vločiek
- 20 g kokosu
- 70 g maku
- 30 g vlašských orechov
- 1 citrónová kôra
- 1/2 balenie kypriaceho prášku
- 3 vajcia
- 200 ml mlieka
- 20 g kokosového oleja
- 15 g medu
- 300 g jabĺk
- 1 balenie vanilkového pudingu
- vanilkové Flavour Drops
- 350 ml vody
Postup
-
Najskôr spoločne zmiešame suché ingrediencie – ovsené vločky, kokos, mak, rozmixované vlašské orechy, citrónovú kôru a kypriaci prášok.
-
Žĺtky oddelíme od bielkov. Bielky vyšľaháme do tuhého snehu.
-
K suchým ingredienciám pridáme aj všetky zvyšné, pričom bielky do cesta vmiešame až ako posledné.
-
Hotové cesto nalejeme na plech vyložený papierom na pečenie. Pečieme v rúre predhriatej na 170 °C a pečieme asi 25 minút.
-
Kým korpus vychladne, pripravíme si krém. Jablká rozmixujeme dohladka spoločne so 100 ml vody a dáme variť na mierny plameň.
-
Puding rozmiešame v 250 ml vody a prilejeme k vriacim jablkám. Krém varíme do zhustnutia na miernom plameni.
-
Vychladnutý korpus prekrojíme pozdĺžne na dve polovice, naplníme krémom a dáme stuhnúť do chladničky ideálne cez noc.
-
Než sa do makovca pustíme, poctivo ho nafotíme a zazdieľame na Instagram s označením @vilgainrecepty.