Jablká v kuchyni znamenajú jeseň! Vyskúšajte túto lahodnú vláčnu bábovku plnú jabĺk a vanilky, ktorá vám pri pečení prevonia celý byt a spoľahlivo naladí na jesennú nôtu. Odporúčame vyskúšať čo najskôr. Po prvom ochutnaní si ju totiž zamilujete natoľko, že sa z nej stane favorit tohtoročnej sezóny!
1 porcia obsahuje
- 80 kcal
- 9,5 g sacharidov
- 2,5 g tukov
- 4 g bielkovín
Na 20 porcií
- 300 g jabĺk
- 3 vajcia
- 100 g erythritolu
- 130 g celozrnnej špaldovej múky
- 50 g mandľovej múky
- 2 čajové lyžičky kypriaceho prášku
- 1 čajová lyžička mletej vanilky
- 30 g vanilkového proteínu
- 100 g brusníc
- štipka soli
Postup
-
-
Ako prvé si pripravte jablká – očistite ich a postrúhajte nahrubo. Mali by ste mať 300 g nastrúhaných jabĺk a s tými pracujte ďalej.
-
K pripraveným jablkám pridajte vajcia s erytritolom a spoločne premiešajte.
-
Vo vedľajšej mise premiešajte všetky sypké ingrediencie – obe múky, proteín, prášok do pečiva, mletú vanilku a štipku soli.
Sypkú zmes potom postupne pridávajte k jablkám a vymiešajte hladké cesto. Nakoniec vmiešajte aj sušené brusnice.
-
Hotové cesto nalejte do vopred vymastenej a vysypanej formy na bábovku a dajte piecť do predhriatej rúry na 180 °C zhruba na 30‑40 minút dozlatista.
-
Upečenú bábovku nechajte pred vyklopením z formy vychladnúť, aby sa vám nepotrhala.
A teraz už len – dobrú chuť!