Využitiu našich wrapov sa medze nekladú.
Stačí pridať štipku fantázie a môžete ich premeniť napríklad na tie najjednoduchšie jablkové košíčky na svete. S chrumkavou kôrkou, šťavnatou náplňou a jesenným šmrncom. Za 20 minút na stole. Mňam!
1 porcia obsahuje
- 78 kcal
- 16 g sacharidov
- 2 g tukov
- 3 g bielkovín
Na 12 porcií
- 192 g wrapu
- 5 g ghee
- 15 g kokosového cukru
- 3 jablká
- 5 g ghee
- 250 ml vody
- 1 balenie vanilkového pudingu
- 1/2 citrónovej šťavy
- 15 g kokosového cukru
- 30 g vanilkového proteínu
- 2 čajové lyžičky škorice
Postup
-
Rúru predhrejeme na 200 °C.
-
Podľa viečka od zaváraninového pohára alebo hrnčeka vyrežeme z tortíl 12 kruhových korpusov s priemerom cca 10 cm. Tie potom z jednej strany do polovice nakrojíme, aby sa dali pekne stočiť a lepšie pasovali na dno muffinových košíčkov.
-
Pripravené košíčky v muffinovej forme vymažeme roztopeným ghíčkom, posypeme kokosovým cukrom a dáme piecť do predhriatej rúry na 7‑8 minút. Po upečení by mali byť pekne chrumkavé.
-
A teraz sa vrhneme do prípravy náplne.
Jablká nakrájame na malé kocky. Pudingový prášok rozmiešame vo vode spolu s kokosovým cukrom, vanilkovým proteínom a škoricou.
Vo veľkej panvici rozpálime ghíčko a jablká na ňom opečieme na strednom plameni.
Keď jablká trochu zmäknú a zhnednú, zalejeme ich pudingovou zmesou a stiahneme na mierny plameň. Miešame do zhustnutia. Ku koncu varenia pridáme citrónovú šťavu.
-
Hotovou náplňou natlačíme pripravené košíčky a necháme stuhnúť na chladnom mieste.
-
Vychutnávame a zdieľame na Instagrame s označením @aktinrecepty.
Dobrú chuť!