Jablkové košíčky hotové za 20 minút

Michaela
Michaela Dobiášová
20 min.
11 Páči sa mi Komentáre Uložiť recept
Jablkové košíčky hotové za 20 minút

Využitiu našich wrapov sa medze nekladú.

Stačí pridať štipku fantázie a môžete ich premeniť napríklad na tie najjednoduchšie jablkové košíčky na svete. S chrumkavou kôrkou, šťavnatou náplňou a jesenným šmrncom. Za 20 minút na stole. Mňam!

1 porcia obsahuje

  • 78 kcal
  • 16 g sacharidov
  • 2 g tukov
  • 3 g bielkovín

Na 12 porcií

Na košíčky:
Na náplň:
Zobraziť použité produkty

Postup

  1. Jablkové košíčky hotové za 20 minút

    Rúru predhrejeme na 200 °C.

  2. Podľa viečka od zaváraninového pohára alebo hrnčeka vyrežeme z tortíl 12 kruhových korpusov s priemerom cca 10 cm. Tie potom z jednej strany do polovice nakrojíme, aby sa dali pekne stočiť a lepšie pasovali na dno muffinových košíčkov.

  3. Pripravené košíčky v muffinovej forme vymažeme roztopeným ghíčkom, posypeme kokosovým cukrom a dáme piecť do predhriatej rúry na 7‑8 minút. Po upečení by mali byť pekne chrumkavé.

  4. A teraz sa vrhneme do prípravy náplne.

    Jablká nakrájame na malé kocky. Pudingový prášok rozmiešame vo vode spolu s kokosovým cukrom, vanilkovým proteínom a škoricou.

    Vo veľkej panvici rozpálime ghíčko a jablká na ňom opečieme na strednom plameni.

    Keď jablká trochu zmäknú a zhnednú, zalejeme ich pudingovou zmesou a stiahneme na mierny plameň. Miešame do zhustnutia. Ku koncu varenia pridáme citrónovú šťavu.

  5. Hotovou náplňou natlačíme pripravené košíčky a necháme stuhnúť na chladnom mieste.

    Jablkové košíčky hotové za 20 minút

  6. Vychutnávame a zdieľame na Instagrame s označením @aktinrecepty.

    Dobrú chuť!

    Jablkové košíčky hotové za 20 minútJablkové košíčky hotové za 20 minútJablkové košíčky hotové za 20 minút

Chceš vedieť o každom ďalšom novom recepte?

Prihlás sa k odberu a raz týždenne od nás dostaneš súhrn nových receptov.

Odoberať
11 Páči sa mi Uložiť recept