Túto americkú klasiku sme pretvorili do fit verzie a ubrali značné množstvo kalórií. Očarí vás predovšetkým skvelou jesennou kombináciou jabĺk so škoricou.
1 porcia obsahuje
- 231 kcal
- 26,9 g sacharidov
- 10 g tukov
- 5,1 g bielkovín
Na 8 porcií
- 160 g špaldovej múky
- 70 g kokosovej múky
- 60 g xylitolu
- 80 g masla
- 110 ml vody
- 400 g jabĺk
- 10 g šťavy z citrónov
- 1 štipka škorice
- 1 štipka muškátového orieška
- 7 g kukuričného škrobu
- 15 g xylitolu
- 1 vajce
- 1 balenie vanilkového cukru
Postup
-
V miske zmiešame múky, xylitol, maslo a vodu. Vypracujeme tuhšie cesto, ktoré bude držať pohromade.
-
Rozdelíme ho na väčšiu a menšiu časť. Väčšie rozvaľkáme a vyplníme ňou dno a okraj formy.
-
Nakrájané jablká zmiešame s citrónovou šťavou, vanilkovým cukrom, xylitolom, kukuričným škrobom a škoricou. Muškátový oriešok je voliteľný, ale my ho vrelo odporúčame.
-
Formu naplníme jablkami a navrch položíme druhú časť cesta, ktorá je rozkrájaná na plátky (vytvoríme z neho mriežku na fotke). Tým si zároveň otestujeme trpezlivosť :) Vršok potrieme rozšľahaným vajíčkom a pečieme na 170 °C asi 37 minút.
-
Dobrú chuť.