Nie je nad klasické poctivé tiramisu, ale niekedy sa hodí rýchlejší a zdravší recept, ktorý chuť na tiramisu rozhodne ukojí. Táto ovsená verzia na plech si miesto v tvojich dezertových obľúbencoch rozhodne nájde. Tak sa poď pozrieť, ako na ňu.
1 porcia obsahuje
- 198 kcal
- 21 g sacharidov
- 5 g tukov
- 15 g bielkovín
Na 8 porcií
- 100 g Vilgain ovsených vločiek
- 100 g bezlepkových minútových vločiek
- 150 g mlieka
- 7 g čerstvo praženej Vilgain kávy z Peru
- 150 ml vody
- 1 vajce
- 50 g čakankového sirupu
- 6 vanilkových stevia drops
- 1 lyžica repkového oleja
- 35 g proteínu na pečenie
- 1 čajová lyžička kypriaceho prášku
- 250 g polotučného tvarohu
- 250 g nízkotučného tvarohu
- 6 vanilkových stevia drops
- 1 štipka kakaa
Postup
-
Najprv si upeč korpus.Do veľkej misy hoď klasické jumbo ovsené vločky a bezlepkové vločky. Mlieko zohrej v mikrovlnke a urob kávu. Vločky zalej horúcim mliekom aj kávou a zamiešaj.
-
Do misy tiež pridaj proteín na pečenie, vajcia, čakankový sirup, kypriaci prášok, repkový olej a vanilkové stevia drops. Zamiešaj a vlej do zapekacej formy. Peč na 180 °C približne 25 minút, kým nebude cesto na povrchu zlatisté.
-
Než sa ti upečie korpus, si vyšľahaj krém. Stačí ti v mise zmiešať 2 tvarohy vo vaničke a pár vanilkových stevia drops.
-
Po upečení korpusu nechaj chvíľu vychladnúť, a potom potri krémom, posyp kakaom a nechaj najlepšie do druhého dňa v chladničke.
-
Potom už len vychutnávaj.