Nebavia vás už obyčajné palacinky s džemom a chceli by ste si ich nejako ozvláštniť? Potom tu pre vás máme perfektnú obmenu, ktorá vám nezaberie oveľa viac práce a zaručene si na palacinkách s nádychom Talianska pochutnáte! Tiramisu palacinky v našej podobe sú plné bielkovín s minimom cukru, a napriek tomu také delikátne ako tento taliansky dezert. Už sa vám zbiehajú slinky ako nám?
Tak sa do nich poďme pustiť! :)
1 porcia obsahuje
- 285 kcal
- 27,3 g sacharidov
- 12 g tukov
- 18,6 g bielkovín
Na 6 palaciniek
- 150 g celozrnnej špaldovej múky
- 30 g čokoládového proteínu
- 1 čajová lyžička kakaa
- 350 ml mlieka
- 1 vajce
- 50 ml kávy
- 6 kvapiek Vilgain čokoládových stevia drops
- kokosový olej v spreji
- 200 g ricotty
- 250 g polotučného tvarohu
- 2 lyžice amaretta
- 1 čajová lyžička mletej vanilky
- 4 lyžice xylitolu
- Vilgain Sweet Nuts s príchuťou lieskové orechy s čokoládou
- kakao
Postup
-
Najprv zmiešame všetky suché ingrediencie na cesto. -
Kávu uvaríme a necháme chvíľu bokom, aby nebola príliš horúca. K suchým surovinám pridáme mlieko, vajcia, stevia drops a nakoniec vychladnutú kávu a vypracujeme cesto.
-
Pripravíme si panvicu na palacinky, ktorú postriekame kokosovým olejom v spreji a necháme ju rozohriať sa. Potom osmažíme palacinky.
-
Tvaroh zmiešame s ricottou. Osladíme xylitolom, pridáme vanilkový extrakt a pokiaľ chceme získať ozajstnú chuť tiramisu, pridáme trochu likéru amaretto.
-
Palacinky potrieme orechovým maslom Sweet Nuts, pridáme krém, zrolujeme, poukladáme na seba a nakoniec posypeme kakaom.
-
Dobrú chuť!