Nebavia vás už obyčajné palacinky s džemom a chceli by ste si ich nejako ozvláštniť? Potom tu pre vás máme perfektnú obmenu, ktorá vám nezaberie oveľa viac práce a zaručene si na palacinkách s nádychom Talianska pochutnáte! Tiramisu palacinky v našej podobe sú plné bielkovín s minimom cukru, a napriek tomu také delikátne ako tento taliansky dezert. Už sa vám zbiehajú slinky ako nám? Tak sa do nich poďme pustiť 😊
1 palacinka
- 285 kcal
- 27,3 g sacharidů
- 12 g tuků
- 18,6 g bílkovin
Na 6 palaciniek
- 150 g celozrnnej špaldovej múky
- 30 g čokoládového proteínu
- 1 čajová lyžička kakaa
- 350 ml mlieka
- 1 vajce
- 50 ml kávy
- 6 kvapiek FlavDrops
- kokosový olej v spreji
- 200 g ricotty
- 250 g polotučného tvarohu
- 2 lyžice amaretta
- 1 čajová lyžička mletej vanilky
- 4 lyžice erythritolu
Postup
-
Najprv zmiešame všetky suché ingrediencie na cesto.
-
Kávu uvaríme a necháme chvíľu bokom, aby nebola príliš horúca.
-
K suchým surovinám pridáme mlieko, vajcia, flavdrops a nakoniec aj vychladnutú kávu.
-
Zmiešame hladké cesto.
-
Pripravíme si panvicu na palacinky, ktorú postriekame kokosovým olejom v spreji a necháme zahriať. Osmažíme jednotlivé palacinky.
-
Tvaroh zmiešame spolu s ricottou. Osladíme erythritolom, pridáme vanilkový extrakt a ak chceme skutočnú chuť Tiramisu, pridáme aj trochu likéru amaretto.
-
Palacinky potrieme orechovým maslom Sweet Nuts s príchuťou Tiramisu, pridáme krém a zabalíme. Palacinky ukladáme na seba.
-
Nakoniec palacinky posypeme vrstvou kakaa.
-
Dobrú chuť.