Starí Taliani by sa pravdepodobne niekoľkokrát otočili v hrobe, keby zistili, ako sme z ich tradičnej kalorickej bomby urobili dezert pre fitnessákov, dietárov i skalopevných vyznávačov zdravej stravy. Jeden kúsok obsahuje necelých 200 kalórií, ale pochutnáte si na ňom rovnako ako na klasickom tiramisu v pravej talianskej kaviarni.
1 porcia obsahuje
- 125 kcal
- 15 g sacharidov
- 2 g tukov
- 11 g bielkovín
Na 8 porcií
- 120 g piškótov
- 150 ml Vilgain instantnej kávy
- 1 balenie vanilkového pudingu
- 250 ml mlieka
- 300 g tvarohu
- 30 g vanilkového proteínu
- 10 g kakaa
Postup
-
Ako prvú pripravíme kávu a necháme ju vychladnúť. -
Puding uvaríme z polovičného množstva mlieka, než je uvedené na obale a tiež ho necháme vychladnúť.
-
Do kávy namáčame piškóty tak, aby sa len ľahko nasiakli, ale nerozmočili. Potom ich kladieme na dno tortovej formy s priemerom 20 cm.
-
V mise spoločne vyšľaháme pripravený puding, tvaroh a proteínový prášok. Polovicu krému rovnomerne nanesieme na piškóty a poukladáme na ňu ďalšiu vrstvu piškót. Zakryjeme zvyšným krémom.
-
Tiramisu dáme chladiť do chladničky. V ideálnom prípade porazíme nedočkavosť a necháme ho tam na noc.
-
Pred rozkrojením rovnomerne posypeme povrch kakaom. Môžeme si pomôcť sitkom.
-
Celé to nafotíme na Instagram a označíme hashtagom #aktinrecepty.