Kto v detstve nemiloval krtkovu tortu? Vyskúšajte našu fit verziu, ktorú hodíte na plech.
1 porcia obsahuje
- 184 kcal
- 22 g sacharidov
- 6 g tukov
- 9 g bielkovín
Na 12 porcií
- 100 g špaldovej múky
- 2 čajové lyžičky kypriaceho prášku
- 20 g kakaa
- 2 vajcia
- 50 g trstinového cukru
- 30 g čokoládového proteínu
- 30 g ghee
- 100 ml mlieka
- 250 g polotučného tvarohu
- 200 g kyslej smotany
- 30 g vanilkového proteínu
- 100 g mlieka
- 1 vanilkový puding
- 20 g horkej čokolády
- 2 banány
Postup
-
V miske si zmiešajte sypké ingrediencie (múku, kypriaci prášok, kakao, čokoládový proteín, 1/2 cukru). Prilejte mlieko a roztopené ghí. Žĺtky oddeľte od bielkov. Bielky vyšľahajte samotné a žĺtky vyšľahajte s druhou 1/2 cukru. Všetko dôkladne spojte a vlejte do formy vyloženej papierom na pečenie. -
Dajte piecť do rúry na 175 °C cca 20 min (cesto sa nesmie lepiť na špajdľu). Korpus nechajte po upečení vychladnúť a tak do polovice ho vydlabte. Z vydlabanej časti si urobte posýpku.
-
Do vydlabanej časti rozprestrite pozdĺžne rozrezané banány.
-
Príprava straciatella krému: vyšľahajte tvaroh, kyslú smotanu a proteín do hladkej konzistencie, v mlieku uvarte hustý puding. Do zmesi primiešajte vychladnutý puding a nastrúhanú čokoládu. Navrstvite na banány. Potom prikryte posýpkou a dajte do chladničky najlepšie cez noc.
-
A napokon už len vychutnávajte. Dobrú chuť!