Extra čokoládový cheesecake na plech

Kristína Močková
Kristína Močková
90 min. 30 min. prípravy, 60 min. pečenie
74 Páči sa mi Komentáre
1
Uložiť recept
Extra čokoládový cheesecake na plech

Cheesecake alebo, ak chcete, čískejk či čízkejk, sa vám dnes predstaví opäť trochu inak, tentoraz s trojitou vrstvou čokolády. Živoriť by tak rozhodne nemali ani tí najväčší čokoholici. Dokonale vláčny tvarohový krém so zamatovou vrstvou ganache na povrchu poteší každý maškrtný jazyk. Tento zákusok luxusne nielen chutí, ale aj vyzerá.

1 porcia obsahuje 1 kus bez ganache (1 kus s ganache má približne 199 kcal, 12,4 g tuku, 13,9 g sacharidov, 8,6 g bielkovín)

  • 172 kcal
  • 12,3 g sacharidov
  • 10 g tukov
  • 8,3 g bielkovín

Na 15 porcií

Na sušienkovú vrstvu:
Na cheesecake vrstvu:

Postup

  1. Extra čokoládový cheesecake na plech V mixéri si rozmixujeme sušienky, pridáme k nim kokosový olej a podľa potreby prilejeme mlieko. Zmes natlačíme do plechu s rozmermi 20 cm x 30 cm, ktorý predtým vyložíme papierom na pečenie. Dáme predpiecť na 10 minút pri 160 stupňoch. Extra čokoládový cheesecake na plech

  2. Na cheesecake vrstvu rozmixujeme vajcia s tvarohom a práškovým sladidlom/cukrom. Pridáme preosiate kakao a opäť premiešame. Extra čokoládový cheesecake na plech

  3. Vo vodnom kúpeli si rozpustíme čokoládu a po častiach ju primiešavame k tvarohu tak, aby nám nevznikli hrudky.

  4. Krém vylejeme na predpečenú vrstvu a pri 160 °C pečieme 50 – 55 minút. Stred by sa mal po upečení jemne triasť ako pri klasickom cheesecaku. Extra čokoládový cheesecake na plech

  5. Tento krok je úplne dobrovoľný, ale vrelo ho odporúčame. Volá sa ganache a na jednu porciu vám pridá len 27 kalórií. V hrnci si zohrejeme približne 70 ml 30 % smotany. Nevaríme ju. Horúcou smotanou zalejeme 50 g najemno nasekanej horkej čokolády a necháme 2 minútky odstáť. Rozmiešame na hladký čokoládový krém. Tým polejeme upečený cheesecake a necháme poriadne vychladnúť, ideálne cez noc. Extra čokoládový cheesecake na plech

  6. Pred podávaním necháme cheesecake chvíľu odstáť pri izbovej teplote, aby sa lepšie krájal. Dajte nám s hashtagom #aktinrecepty vedieť, koľko bodov z desiatich mu dávate :) Extra čokoládový cheesecake na plechExtra čokoládový cheesecake na plech

Chceš vedieť o každom ďalšom novom recepte?

Prihlás sa k odberu a raz týždenne od nás dostaneš súhrn nových receptov.

Odoberať
74 Páči sa mi Uložiť recept