Cheesecake sa vám dnes predstaví opäť trochu inak, tentoraz s trojitou vrstvou čokolády. Živoriť by tak rozhodne nemali ani tí najväčší čokoholici. Dokonale vláčny tvarohový krém so zamatovou vrstvou ganache na povrchu poteší každý maškrtný jazyk. Tento zákusok luxusne nielen chutí, ale aj vyzerá.
1 porcia obsahuje
- 172 kcal
- 12,3 g sacharidov
- 10 g tukov
- 8,3 g bielkovín
Na 15 porcií
- 120 g sušienok s náplňou
- 20 g kokosového oleja
- 30 ml mlieka
- 3 balenia polotučného tvarohu
- 3 vajcia
- 30 g kakaa
- 150 g horkej čokolády
- 50 g trstinového cukru
- 60 g práškového sladidla
Postup
-
V mixéri si rozmixujeme sušienky, pridáme k nim kokosový olej a podľa potreby prilejeme mlieko. Zmes natlačíme do plechu s rozmermi 20 cm x 30 cm, ktorý predtým vyložíme papierom na pečenie. Dáme predpiecť na 10 minút pri 160 stupňoch. -
Na cheesecake vrstvu rozmixujeme vajcia s tvarohom a práškovým sladidlom/cukrom. Pridáme preosiate kakao a opäť premiešame.
-
Vo vodnom kúpeli si rozpustíme čokoládu a po častiach ju primiešavame k tvarohu tak, aby nám nevznikli hrudky.
-
Krém vylejeme na predpečenú vrstvu a pri 160 °C pečieme 50 – 55 minút. Stred by sa mal po upečení jemne triasť ako pri klasickom cheesecaku.
-
Tento krok je úplne dobrovoľný, ale vrelo ho odporúčame. Volá sa ganache a na jednu porciu vám pridá len 27 kalórií. V hrnci si zohrejeme približne 70 ml 30 % smotany. Nevaríme ju. Horúcou smotanou zalejeme 50 g najemno nasekanej horkej čokolády a necháme 2 minútky odstáť. Rozmiešame na hladký čokoládový krém. Tým polejeme upečený cheesecake a necháme poriadne vychladnúť, ideálne cez noc.
-
Pred podávaním necháme cheesecake chvíľu odstáť pri izbovej teplote, aby sa lepšie krájal. Dajte nám s hashtagom #aktinrecepty vedieť, koľko bodov z desiatich mu dávate :)