Marhuľová sezóna pomaly, ale isto klope na dvere, a tak sme si pre vás prichystali recept na klasický marhuľový koláč. Aj keď až taký klasický vlastne nie je, ubrali sme totiž kalórie a pridali šťavnatosť, a to bez kompromisov na chuti.
1 porcia obsahuje
- 108 kcal
- 10,3 g sacharidov
- 5,3 g tukov
- 4,8 g bielkovín
Na 12 porcií
- 370 g marhulí
- 1 lyžica šťavy z citrónov
- 2 vajcia
- 120 g práškového sladidla
- 50 g masla
- 100 g celozrnnej špaldovej múky
- 25 g kokosovej múky
- 20 g vanilkového proteínu
- 1 štipka soli
- 2 štipky škorice
- 4 g kypriaceho prášku
Postup
-
Polovicu marhúľ rozmixujeme spolu s citrónovou/limetkovou šťavou na pyré, to potom odložíme nabok. Vo väčšej miske si vyšľaháme vajíčka spolu so sladidlom na penu. Pomaly prilievame rozpustené (nie horúce) maslo. -
V inej miske si zmiešame múky spolu s proteínom, práškom do pečiva, soľou a škoricou. Zmes preosejeme cez sitko k vajíčkam.
-
Nakoniec primiešame marhuľové pyré a už len zľahka premiešame, aby sa cesto spojilo s marhuľami.
-
Vylejeme na menší plech vyložený papierom na pečenie a na povrch pokladáme zvyšné marhule, ktoré jemne vtlačíme do cesta. Pečieme na 170 stupňov asi 40 minút.
-
Koláč necháme vychladnúť, poprášime ho cukrom a vyfotíme. S koláčom sa podelíme a s fotkou tiež, a to pod #aktinrecepty.