Na tiramisu je vždy tá pravá chvíľa, súhlas? O to lepšie, keď si ho môžeš pripraviť za pár minút. Tento pôvodne taliansky dezert je navyše vylepšený francúzskymi toustami. Tiež sa už nemôžeš dočkať, kedy ho ochutnáš? Tak sa poďme do toho pustiť.
1 porcia obsahuje
- 450 kcal
- 45 g sacharidov
- 14 g tukov
- 32 g bielkovín
Na 1 porciu
- 3 Toasťáky
- 1 vajce
- 2 lyžice mandľového mlieka
- 1 lyžica Vilgain instantnej kávy
- 1 lyžica javorového sirupu
- 50 g tofu
- 15 g vanilkového proteínu
- 20 ml mandľového mlieka
- škorica
- horká čokoláda
Postup
-
V hlbokom tanieri zmiešame vajíčko spoločne s mandľovým mliekom, javorovým sirupom a kávou. Tousťák vo vzniknutej zmesi dôkladne „vykúpeme“ a potom ho opečieme na nepriľnavej panvici (cca 3 min z oboch strán).
-
Tofu dáme do mixéra a zľahka ho rozmixujeme. Potom pridáme všetky zvyšné ingrediencie na krém a spoločne ich rozmixujeme do požadovanej konzistencie. Jednotlivé francúzske toasty potrieme krémom a dáme ich na seba. Vrchný plátok ešte posypeme strúhanou horkou čokoládou, škoricou a môžeme podávať.
Dobrú chuť!