Tak toto v pravej talianskej kaviarni nezažijete! Dnes pre vás máme recept na nadýchanú tortu s lahodným krémom hrajúci chuťami typickými pre hriešne tiramisu. Ale pozor! Na rozdiel od talianskej pochúťky má naša porcia iba 200 kalórií a hrdí sa 20 gramami bielkovín. Na zahnanie maškrtnej nálady pri plnení novoročných predsavzatí ako stvorené!
1 porcia obsahuje
- 202 kcal
- 18 g sacharidov
- 5 g tukov
- 20 g bielkovín
Na 8 porcií
- 150 g špaldovej múky
- 20 g mandľovej múky
- 30 g vanilkového proteínu
- 20 g práškového sladidla
- 1 balenie kypriaceho prášku
- 10 g kakaa
- 4 bielky
- 150 g jablčného pyré
- 100 ml Vilgain instantnej kávy
- 500 g tvarohu
- 250 g ricotty
- 5 lyžíc kávy
- 30 g vanilkového proteínu
- práškové sladidlo
- 15 g kakaa
Postup
-
Rúru predhrejeme na 180 °C.
-
Najskôr spoločne zmiešame všetky suché ingrediencie.
-
Bielky vyšľaháme na tuhý sneh.
-
K suchým ingredienciám pridáme jablkové pyré, kávu a postupne zapracujeme aj sneh z bielkov. Cesto prelejeme do tortovej formy vyloženej papierom na pečenie a pečieme asi 30 minút, kým sa neprestane lepiť na špajdľu.
-
Popritom si pripravíme krém tak, že zmiešame všetky potrebné ingrediencie. Dáme chladiť do chladničky.
-
Upečený a dobre vychladnutý korpus prekrojíme na polovicu. Spodný diel vložíme späť do tortovej formy a naň navrstvíme prvú polovicu krému. Prekryjeme druhým dielom a následne zvyšným krémom. Vršok poprášime kakaom pomocou sitka s drobnými otvormi.
-
Ešte než sa do torty pustíme, pekne ju vyfotíme a pochválime sa instagramovému svetu s hashtagom #aktinrecepty.