Čo je vaším najobľúbenejším zo sezóny? Medzi naše letné lásky sa bez zdĺhavého premýšľania radia šťavnaté nektárinky. A tak sme ich skoro pol kila pasovali do hlavnej roly v chrumkavom crumble.
Ale nenechajte sa obmedzovať sezónou! V lete máte nespočetné množstvo sladkých i kyslých možností, v zime rovnako dobre poslúžia jabĺčka alebo mrazené ovocie. Crumble je jednoducho celoročná zdravá záležitosť.
1 porcia obsahuje
- 161 kcal
- 15 g sacharidov
- 9 g tukov
- 5 g bielkovín
Na 9 porcií
- 450 g nektáriniek
- 1 čajová lyžička kukuričného škrobu
- 1 čajová lyžička škorice
- 100 g ovsených vločiek
- 50 g kokosovej múky
- 50 g mandľovej múky
- 30 g kokosového oleja
- 30 ml javorového sirupu
- 1 čajová lyžička škorice
- 20 g pekanových orechov
Postup
-
Rúru predhrejeme na 180 ºC.
-
Nektárinky vykôstkujeme, nakrájame na mesiačiky a premiešame so škoricou a škrobom. Takto pripravené nektárinky poukladáme na dno zapekacej formy.
-
Suroviny na crumble spoločne zmiešame a vytvoríme sypkú zmes, ktorú nasypeme na nektárinky.
-
Pečieme dozlatista približne 30 minút.
-
Aby sme z tej parády vyžmýkali maximum, podávame s jogurtom alebo zmrzlinou.
-
Nezabudneme zazdieľať na Instagram s označením @vilgainrecepty a inšpirovať ostatných.