Dozaista nám dáte za pravdu, že receptov na také pomalé lievancové ráno nie je nikdy dosť. Preto pre vás dnes máme jeden náš obľúbený do zbierky. Kefírové lievance sú božsky nadýchané, výživné a hotové za malú chvíľu.
1 porcia obsahuje
- 491 kcal
- 47 g sacharidov
- 15 g tukov
- 42 g bielkovín
Na 2 porcie
- 100 g ovsenej múky
- 50 g vanilkového proteínu
- 1 balenie kypriaceho prášku
- 1 čajová lyžička škorice
- 150 ml kefíru
- 1 vajce
- 150 g mrazených malín
- 140 g bieleho jogurtu
- 20 g pistácií
- 1 g kokosového oleja
Postup
-
Najskôr zmiešame dokopy suché ingrediencie – ovsenú múku, proteínový prášok, kypriaci prášok a škoricu.
-
Do suchej zmesi primiešame kefír a vajcia. Vytvoríme husté, avšak tekuté cesto.
-
Na rozpálenej panvici potretej kokosovým olejom postupne tvoríme lievance, ktoré smažíme na miernom plameni. Hneď, ako sa objavia bublinky, lievance otočíme a smažíme z druhej strany.
-
Podávame s bielym jogurtom, horúcimi malinami a pistáciami
-
Než sa do lievancov pustíme, pekne ich nafotíme a nazdieľame na Instagram s hashtagom #aktinrecepty