Kto tu miluje cheesecake? A kto by nemiloval brownies… Stavíme sa, že sa všetci hlásite minimálne oboma rukami.
Keď to spojíte, nemôže vzniknúť nič iné ako plech plný nekonečného potešenia. Samozrejme, v zdravej verzii.
1 porcia obsahuje 1 kus brownies
- 209 kcal
- 11 g sacharidov
- 13 g tukov
- 12 g bielkovín
Na 12 porcií
- 150 g horkej čokolády
- 50 g ghee
- 30 g špaldovej múky
- 30 g kokosovej múky
- 30 g Grass Fed Whey Proteinu
- 40 g kakaa
- 60 g erythritolu
- 2 vajcia
- 130 ml mlieka
- 250 g ricotty
- 250 g tvarohu
- 30 g vanilkového proteínu
- 20 g erythritolu
- 1 vajce
Postup
-
Rúru predhrejeme na 180 °C. -
Začneme cestom na brownies. Pre lepšiu orientáciu budeme o brownies časti hovoriť ako o ceste a o cheesecake časti ako o vrstve.
Vo väčšej mise zmiešame všetky suché ingrediencie – obe múky, proteín, kakao a erytritol.
-
Čokoládu roztopíme spolu s ghíčkom v mikrovlnke alebo vo vodnom kúpeli. Premiešame do hladka a prilejeme k suchým ingredienciám z predchádzajúceho kroku.
-
Do misy rozbijeme vajíčka, prilejeme 100 ml mlieka a vytvoríme hutné cesto.
-
Ďalej sa vrhneme na prípravu cheesecake vrstvy. Jednoducho zmiešame a vyšľaháme všetky potrebné ingrediencie a máme hotovo.
-
Ide sa vrstviť!
Na dno plechu vyloženého papierom na pečenie rozprestrieme 2/3 cesta. My sme použili plech s veľkosťou 22 x 16 cm. Nasleduje cheesecake vrstva, ktorú rovnomerne rozotrieme po ceste.
-
Do zvyšnej 1/3 cesta pridáme zhruba 30 ml mlieka, aby bolo tekutejšie a dalo sa s ním pekne pracovať. Z cesta urobíme na vrchu cheesecakovej vrstvy škvrny, ktoré následne pomocou špajdle krúživými pohybmi premeníme na mramorovanie.
-
Rovnaký postup opakujeme aj s marmeládou.
-
Pečieme v predhriatej rúre zhruba 35 minút.
-
Kým sa na výsledok vrhneme, nezabudneme ho odfotiť a pridať na Instagram s označením @aktinrecepty.
Dobrú chuť!