Dezert z polotovaru už chute väčšiny z nás neuspokojí a keď niečo ani neobsahuje bielkoviny, dáva ten pokrm vôbec zmysel?! Na rad prichádza aktiňácka fitness torta pripomínajúca krtinec u vás na záhrade. Bielkovinami nabitá, zdravá, a aj keď nevyliezla z krabice na polotovar, pripravená urobiť veľa parády za málo času.
1 porcia obsahuje
- 213 kcal
- 19 g sacharidov
- 6,5 g tukov
- 19,5 g bielkovín
Na 6 porcií
- 1 balenie čokoládového pudingu
- 30 g čokoládového proteínu
- 20 g kakaa
- 1/2 balenie kypriaceho prášku
- vanilkové Flavour Drops
- 4 vajcia
- kokosový olej
- 2 banány
- 250 ml mlieka
- 1 balenie vanilkového pudingu
- vanilkové Flavour Drops
- 300 g tvarohu
- 30 g vanilkového proteínu
Postup
-
Najskôr zmiešame suché suroviny – pudingový prášok, proteínový prášok, kakao a kypriaci prášok. Pridáme vajcia, Flavdrops a vytvoríme tak tekuté cesto. To potom prelejeme do tortovej formy s priemerom 20 cm vymastenej kokosovým olejom a dáme piecť do rúry predhriatej na 175 °C na cca 20 minút. -
Medzitým si pripravíme krém. Vanilkový puding uvaríme v 250 ml mlieka – teda v polovičnom množstve, než je napísané na obale, a osladíme kvapôčkami Flavdrops. V mise zmiešame tvaroh s proteínovým práškom a túto zmes neskôr pridáme k zľahka vychladnutému pudingu. Všetko spoločne dôkladne premiešame, čím vytvoríme hustý krém.
-
Vychladnutý korpus vydlabeme lyžicou a dávame pritom pozor, aby sme ho neprederavili. Okolo necháme okraj cca 2 cm. Banány pozdĺžne rozkrojíme a vložíme ich do vydlabaného korpusu (pozri obrázok nižšie).
-
Na banány začneme vrstviť krém tak, aby torta pripomínala tvar krtinca.
-
Cesto, ktoré sme vydlabali z korpusu, rozdrobíme na malé kúsky a prikryjeme ním krém. Trochu popritláčame. Hotovú tortu necháme v chladničke na noc a potom sa na ňu konečne vrhneme.