Dnešný recept je ako stvorený pre milovníkov tvarohových dezertov, ktorým sa zároveň nechce tráviť veľa času pečením. Kúzlo tohto koláča spočíva v tom, že naň nie je potrebné vypracovávať klasické cesto. Je sýty, plný bielkovín a vďaka ovociu aj veľmi svieži. Množstvo ingrediencií vyjde na plech s rozmerom približne 20 x 30 cm.
1 porcia obsahuje Jeden kus má približne: 86 g
- 202 kcal
- 21,5 g sacharidov
- 8,5 g tukov
- 9,6 g bielkovín
Na 15 porcií
- 500 g nízkotučného tvarohu
- 2 vajcia
- 40 g vanilkového proteínu
- 140 g celozrnnej špaldovej múky
- 140 g polohrubé múky
- 60 g práškového sladidla
- 40 g trstinového cukru
- 130 g masla
- 400 g mraženého lesního ovoce
- 1 čajová lyžička kypriaceho prášku
- 1 čajová lyžička kypriaceho prášku
Postup
-
Pripravíme si tvarohovú náplň. Zmiešame tvaroh, vajíčka, proteín a cukor.
-
V druhej miske si zmiešame múku, prášok do pečiva, sladidlo a cukor. Pridáme nakrájané zmäknuté maslo a vypracujeme sypkú zmes.
-
Cesto si rozdelíme na dve približne rovnaké časti. Tú, ktorá bude o trošku väčša, nasypeme na plech vyložený papierom na pečenie a zalejeme tvarohovou plnkou. Posypeme ovocím a prikryjeme zvyšným cestom.
-
Pečieme na 170 stupňov asi 45 minút, kým povrch koláča nie je zlatistý. Pred krájaním necháme úplne vychladnúť.