Domáce wrapy sú tie najlepšie wrapy. Človek si do nich dá to, čo má najradšej a rýchly obed alebo večera sú razom na stole. Náš wrap s chrumkavým kuraťom a základom na caesar šalát musíte vyskúšať!
1 porcia obsahuje
- 400 kcal
- 43 g sacharidov
- 12 g tukov
- 30 g bielkovín
Na 4 porcie
- 80 g ľadového šalátu
- 4 Vilgain wrapy
- 2 lyžice mlieka
- 100 g strúhanky panko
- 300 g kuracích pŕs
- soľ
- 1 lyžica majonézy
- 2 lyžice gréckeho jogurtu
- 1 čajová lyžička citrónovej šťavy
- 1 čajová lyžička dijonskej horčice
- 1 čajová lyžička granulovaného cesnaku
- 1/2 čajové lyžičky morskej soli
- 1/2 čajové lyžičky čierneho korenia
- 35 g parmezánu
- 8 plátkov slaniny
Postup
-
Kuracie prsné rezne si nakrájajte na tenšie plátky a osoľte z oboch strán. Potom si do jednej misky pripravte rozšľahané vajcia s mliekom, do druhej misky nasypte strúhanku panko. Kuracie mäso potom obaľujte vždy najprv vo vaječnej zmesi, potom v strúhanke panko a dajte piecť.
-
Mäso môžete piecť buď v rúre predhriatej na 200 °C cca 15 minút alebo ho môžete dať do teplovzdušnej fritézy na 180 °C na 8‑10 minút. Dĺžka pečenia sa odvíja od toho, aké vysoké si kuracie plátky urobíte.
-
Počas toho, ako sa vám robí kura, si pripravte dresing Nastrúhajte parmezán a zmiešajte so zvyšnými ingredienciami na dresing. Dochuťte prípadne podľa vlastných preferencií.
-
Do stredu každej tortilly dajte najprv 1 lyžicu dresingu, na ňu rozvrstvite nahrubo nakrájaný šalát a nakoniec pridajte chrumkavé kura. Kurča môžete do wrapu vložiť v celku, pre lepšie zabalenie wrapu a aj následnú kombináciu však odporúčame nakrájať na kúsky a až potom wrap zabaliť. Ak chcete, môžete ešte navrch kurčaťa pridať trošku nastrúhaného parmezánu. Wrap potom zabaľte ako burrito a podávajte!