Základ fazuľové brownies a navrchu lahodný matcha tvaroh so sladkokyslým kiwi a orechovým krémom. Tento dezert naozaj musíš skúsiť!
Tak poďme na to.
1 kus dezertu
- 222 kcal
- 25 g sacharidov
- 10 g tukov
- 17 g bielkovín
Na 6 porcií
Na korpus
- 150 g čiernych fazúľ
- 3 vajcia
- 40 g kakaa
- 1 čajová lyžička kypriaceho prášku
- 15 g ghee
- štipka himalájskej soli
- 70 g erythritolu
- 100 ml vody
Na krém
- 250 g nízkotučného tvarohu
- 200 g odtučneného cream cheese
- 2 čajové lyžičky matcha prášku
- 70 g erythritolu
- 2 kivi
- 40 g Vilgain Sweet Nuts s arašidmi a kakaom
Postup
-
Rozohrejeme si rúru na 180 stupňov. -
Fazuľu rozmixujeme so žĺtkami a s vodou. Potom primiešame rozpustené ghee, zvyšné suroviny a na koniec vyšľahané bielky so štipkou soli. Pečieme v menšej forme (19x19) na 180 stupňov cca 30 – 35 minút.
-
Medzitým, čo sa nám pečie korpus, si pripravíme krém a to tak, že iba zmiešame všetky suroviny.
-
Na upečený a vychladnutý korpus nanesieme krém, poukladáme kocky nakrájaného kiwi, ozdobíme obľúbeným orechovým maslom a dáme vychladiť do chladničky.