Týmito luxusnými brownies dnes potešíme nielen bezlepkárov, ale aj ľudí, ktorí radi skúšajú rôzne alternatívne múky. Výsledné brownies sú krehké a vláčne zároveň. Chutia naozaj luxusne a extrémne čokoládovo, takže rozhodne stoja za každú kalóriu navyše. Na prípravu vám postačí jedna miska a pár základných ingrediencií.
1 porcia obsahuje
- 180 kcal
- 14,2 g sacharidov
- 13,2 g tukov
- 2,7 g bielkovín
Na 15 porcií
- 115 g masla
- 200 g horkej čokolády
- 115 g ryžovej múky
- 1/2 čajové lyžičky kypriaceho prášku
- 1 štipka soli
- 35 g trstinového cukru
- 65 g práškového sladidla
- 3 vajcia
- 20 g pekanových orechov
Postup
-
Vo vodnom kúpeli si rozpustíme čokoládu a maslo. K zmesi primiešame cukor, sladidlo a po jednom aj vajíčka. -
K mokrej zmesi primiešame suché ingrediencie – múku zmiešanú s práškom do pečiva a štedrou štipkou soli. Premiešame len tak, aby sa všetko spojilo. Viac nie je treba. Husté cesto rozotrieme na plech vyložený papierom na pečenie. Môžeme posypať orechmi alebo ovocím, ktoré jemne vtlačíme do cesta.
-
Brownies pečieme na 170 °C asi 30 minút. Môže sa zdať, že je stred nedopečený, ale nebojte sa. Brownies budú krásne vláčne.
-
Nezabudnite sa s nami podeliť o vaše výtvory. Radi si ich prezrieme pod #aktinrecepty.