Hádajte, čo vznikne, keď spojíte dva z najobľúbenejších dezertov vôbec. Predsa totálny chuťový ohňostroj!
A viete čo je (až po chuti samozrejme) najlepšie? Hoci sa tvári hriešne a s honosným názvom „Tiramisu brownies“ vytvára dojem poriadnej sacharidovej bomby, ide vlastne o zdravý dezert! No pozrite sa sami na ingrediencie. Žiadny hriech v nich nenájdete.
1 porcia obsahuje
- 189 kcal
- 15 g sacharidov
- 9 g tukov
- 13 g bielkovín
Na 12 porcií
- 70 g špaldovej múky
- 50 g kokosovej múky
- 50 g erythritolu
- 30 g čokoládového proteínu
- 30 g kakaa
- 1 čajová lyžička kypriaceho prášku
- 100 g horkej čokolády
- 20 g kokosového oleja
- 1 vajce
- 100 ml mlieka
- 60 g celozrnných piškót
- 1 káva
- 250 g ricotty
- 250 g tvarohu
- 30 g vanilkového proteínu
Postup
-
Rúru predhrejeme na 180 °C.
-
Najprv si pripravíme čokoládový korpus à la brownies. Vo veľkej mise zmiešame všetky sypké ingrediencie – obe múky, erytritol, proteín, kakao a kypriaci prášok.
-
Čokoládu roztopíme spolu s olejom. Do zmesi pridáme vajcia a mlieko. Zamiešame do jemnej konzistencie.
-
Tekutú čokoládovú zmes prilejeme k suchým ingredienciám a spracujeme hutné cesto. To natlačíme na dno formy vyloženej papierom na pečenie a pečieme zhruba 25 minút v predhriatej rúre. Potom necháme úplne vychladnúť.
-
Medzitým si pripravíme krém zmiešaním potrebných ingrediencií a dáme ho chladiť do chladničky.
-
Ďalej si uvaríme kávu a tiež ju necháme vychladnúť.
-
Akonáhle je aj korpus úplne vychladnutý, môžeme sa pustiť do dokončovania.
Piškótu po piškóte namáčame do kávy a ukladáme vedľa seba na brownie. Takto pripravíme dve vrstvy piškót.
Nasleduje krém, ktorý opatrne a rovnomerne rozotrieme na piškótovú vrstvu.
Nakoniec dezert posypeme kakaom a dáme chladiť do chladničky.
-
Keď recept vyskúšate na vlastnej chuti, nezabudnite sa podeliť o fotku na Instagrame s hashtagom #aktinrecepty.