Čokoládové brownies s ľahkým tekvicovým krémom

Michaela Dobiášová
Michaela Dobiášová
60 min. 30 min. prípravy, 30 min. pečenia
72 Páči sa mi Komentáre
5
Uložiť recept
Čokoládové brownies s ľahkým tekvicovým krémom

Dnes pre vás máme nový najobľúbenejší recept tejto jesene. Hutné čokoládové cesto je stávkou na istotu. Ľahučký, korenený krém z tekvice mu dodáva šmrnc a udrží ho krásne vláčne a šťavnaté niekoľko dní. Niežeby brownies tak dlho vydržali...

1 porcia obsahuje 1 kus brownies

  • 252 kcal
  • 23 g sacharidov
  • 12 g tukov
  • 13 g bielkovín

Na 8 porcií

Na cesto
Na náplň
Navrch

Postup

  1. Rúru predhrejeme na 180 °C. Čokoládové brownies s ľahkým tekvicovým krémom

  2. Zmiešame dohromady sypké ingrediencie – múky, proteínový prášok, kakao a sladidlo.

  3. V mikrovlnke spoločne roztopíme čokoládové kúsky a kokosový olej. Stačí pár desiatok sekúnd. Premiešame, aby sa všetko pekne prepojilo.

  4. Čokoládovú zmes prilejeme k suchým ingredienciám, pridáme vajce a vypracujeme cesto.

  5. Tekvicové pyré vytvoríme rozmixovaním všetkých potrebných ingrediencií.

  6. Polovicu pripraveného cesta prenesieme na plech vyložený papierom na pečenie a rovnomerne rozprestrieme.

  7. Na cesto nalejeme tekvicovú zmes.

  8. Zvyšné cesto zriedime cca 50 ml vody/mlieka (prípadne pridávame po lyžiciach), aby bolo tekutejšie a mohli sme ho rozprestrieť po tekvicové zmesi. Nakoniec posypeme kakaovými bôbmi.

  9. Pečieme približne 30 minút. Čokoládové brownies s ľahkým tekvicovým krémom

  10. Než sa na výsledok vrhneme, nezabudneme ho odfotiť a postnúť na Instagram s hashtagom #aktinrecepty Čokoládové brownies s ľahkým tekvicovým krémom

    Čokoládové brownies s ľahkým tekvicovým krémom

Chceš vedieť o každom ďalšom novom recepte?

Prihlás sa k odberu a raz týždenne od nás dostaneš súhrn nových receptov.

Odoberať
72 Páči sa mi Uložiť recept