Dnes pre vás máme nový najobľúbenejší recept tejto jesene. Hutné čokoládové cesto je stávkou na istotu. Ľahučký, korenený krém z tekvice mu dodáva šmrnc a udrží ho krásne vláčne a šťavnaté niekoľko dní. Niežeby brownies tak dlho vydržali...
1 porcia obsahuje
- 252 kcal
- 23 g sacharidov
- 12 g tukov
- 13 g bielkovín
Na 8 porcií
- 100 g špaldovej múky
- 30 g kokosovej múky
- 30 g čokoládového proteínu
- 40 g kakaa
- 40 g práškového sladidla
- 50 g horkej čokolády
- 30 g kokosového oleja
- 1 vajce
- 350 g tekvicového pyré
- 30 g vanilkového proteínu
- 30 g práškového sladidla
- 2 vajcia
- 2 čajové lyžičky škorice
- 1 čajová lyžička muškátového orieška
- 20 g kakaových bôbov
Postup
-
Rúru predhrejeme na 180 °C.
-
Zmiešame dohromady sypké ingrediencie – múky, proteínový prášok, kakao a sladidlo.
-
V mikrovlnke spoločne roztopíme čokoládové kúsky a kokosový olej. Stačí pár desiatok sekúnd. Premiešame, aby sa všetko pekne prepojilo.
-
Čokoládovú zmes prilejeme k suchým ingredienciám, pridáme vajce a vypracujeme cesto.
-
Tekvicové pyré vytvoríme rozmixovaním všetkých potrebných ingrediencií.
-
Polovicu pripraveného cesta prenesieme na plech vyložený papierom na pečenie a rovnomerne rozprestrieme.
-
Na cesto nalejeme tekvicovú zmes.
-
Zvyšné cesto zriedime cca 50 ml vody/mlieka (prípadne pridávame po lyžiciach), aby bolo tekutejšie a mohli sme ho rozprestrieť po tekvicové zmesi. Nakoniec posypeme kakaovými bôbmi.
-
Pečieme približne 30 minút.
-
Než sa na výsledok vrhneme, nezabudneme ho odfotiť a postnúť na Instagram s hashtagom #aktinrecepty