Že je rastlinná strava nudná, mdlá a navyše nevýživná? Potom žijete vo svete dávno vyvrátených mýtov a pravdepodobne ste ešte neskúsili tieto brownies vyrážajúce dych!
Okrem vyvážených makroživín z kvalitných rastlinných zdrojov vám ponúknu čokozážitok, na ktorý vaše chuťové poháriky len tak nezabudnú. Sláva rastlinnej strave a hurá do kuchyne!
1 porcia obsahuje
- 166 kcal
- 13 g sacharidov
- 10 g tukov
- 6 g bielkovín
Na 12 porcií
- 100 g špaldovej múky
- 30 g kokosovej múky
- 30 g čokoládového proteínu
- 40 g kakaa
- 40 g kokosového cukru
- 1 čajová lyžička kypriaceho prášku
- 50 g horkej čokolády
- 30 g kokosového oleja
- 2 lyžice chia semienok
- 6 lyžíc vody
- 40 g arašidového masla
- 1 čajová lyžička himalájskej soli
Postup
-
Najprv si pripravíme falošné vajíčko, ktoré bude držať cesto pohromade. Chia semienka zmiešame s vodou a necháme ich bokom odstáť, kým sa vytvorí hustý gél. -
V mikrovlnke spoločne roztopíme čokoládové kúsky a kokosový olej. Stačí pár desiatok sekúnd. Premiešame, aby sa všetko pekne spojilo.
-
Zmiešame dokopy sypké ingrediencie – múky, proteínový prášok, kakao, kokosový cukor a kypriaci prášok. Potom pridáme čokoládovú zmes z predchádzajúceho kroku a napučané chia semienka.
-
Cesto preložíme do formy vyloženej papierom na pečenie. Navrch dáme niekoľko lyžičiek arašidového masla a pomocou špajdle na ňom vytvoríme mramorovanie. Jemne posypeme kryštálikmi soli.
-
Dáme piecť cca na 25 minút do rúry predhriatej na 180 °C. Hotové brownies by mali byť vo vnútri vláčne až ľahko nedopečené. Ešte na chvíľu odoláme slinkám a necháme brownies vychladnúť pri izbovej teplote.
-
Potom nakrájame a než sa konečne na božsky voňajúci výsledok vrhneme, zazdieľame fotky na Instagram s hashtagom #aktinrecepty.