Neskromne tejto dobrote udeľujeme desať bodov z desiatich. Nechýba jej totiž nič z toho, čo má dokonalý dezert mať. Čokoládu, tvaroh a ovocie, v našom prípade to budú šťavnaté višne. To všetko vo vláčnom, šťavnatom a extrémne chutnom podaní. A navyše aj relatívne macrofriendly.
1 porcia obsahuje
- 131 kcal
- 9,8 g sacharidov
- 8,6 g tukov
- 5,1 g bielkovín
Na 15 porcií
- 100 g horkej čokolády
- 70 g kokosového oleja
- 3 vajcia
- 1 balenie vanilkového cukru
- 100 g práškového sladidla
- 90 g celozrnnej špaldovej múky
- 10 g kakaa
- 1/2 balenie kypriaceho prášku
- 1 balenie nízkotučného tvarohu
- 15 g vanilkového proteínu
- 130 g višní
Postup
-
Čokoládu s kokosovým olejom si rozpustíme vo vodnom kúpeli a necháme vychladnúť. -
Vo väčšej miske si vyšľaháme dve vajíčka s vanilkovým cukrom a so sladidlom (80 g) do peny. Prilejeme vychladenú čokoládu a premixujeme.
-
Do misky preosejeme špaldovú múku (otruby z múky do cesta nepridávame) s kakaom a práškom do pečiva. Zľahka ručne premiešame, aby sa všetky ingrediencie spojili.
-
Na tvarohovú náplň si vyšľaháme jedno vajíčko so sladidlom (20 g), proteínom a tvarohom (použili sme 200 g tvarohu, takže to nebolo celé balenie, ale záleží na veľkosti formy).
-
Približne polovicu cesta rozotrieme na menší plech vyložený papierom na pečenie a na cesto dávame kôpky tvarohovej náplne. Pridáme čerešne/višne a celé to opatrne prikryjeme zvyšným cestom.
-
Pečieme na 180 °C približne 17 minút.