Tieto brownies s tvarohovým bonusom sú skvelou voľbou, ak máte chuť na niečo poriadne čokoládové, ale zároveň vás poteší pár gramov bielkovín navyše. Ovocie dodá koláčiku vláčnosť a výsledkom je tak dokonalý chuťový zážitok.
1 porcia obsahuje
- 154 kcal
- 12,5 g sacharidov
- 8,4 g tukov
- 6 g bielkovín
na 15 porcií
- 3 vajcia
- 90 g trstinového cukru
- 80 g celozrnnej špaldovej múky
- 30 g čokoládového proteínu
- 6 g kypriaceho prášku
- 70 g ghee
- 100 g horkej čokolády
- 250 g polotučného tvarohu
- 12 g pudingu
- 1 balenie marhuľového pudingu
- 15 g trstinového cukru
- ovocie
Postup
-
Vo vodnom kúpeli si rozpustíme maslo spolu s čokoládou. -
Medzitým si v miske vyšľaháme vajíčka s cukrom do hustej peny.
-
V druhej miske zmiešame všetky sypké suroviny – múku, prášok do pečiva a proteín.
-
Rozpustené maslo s čokoládou necháme jemne vychladnúť a potom po častiach primiešame do vajíčok. Nakoniec pridáme suchú zmes a vymiešame husté cesto.
-
Na plech s papierom na pečenie rozotrieme menšiu polovicu cesta. Pridáme tvarohovú náplň a posypeme mrazeným ovocím.
-
Celé to prikryjeme druhou polovicou cesta a vložíme do vyhriatej rúry. Pečieme 30 minút na 170 °C. Po upečení necháme úplne vychladnúť.
-
Fotky nezabudneme označiť s #aktinrecepty :)