Cícerový dhal s karfiolom a batatmi

Šárka Červinková
Šárka Červinková
30 min.
72 Páči sa mi Komentáre Uložiť recept
Cícerový dhal s karfiolom a batatmi

Cícerový dhal s karfiolom a batatmi zasýti a zahreje v tomto zimnom období každého. Prečo si neoddýchnuť od mäsa a nedopriať svojmu telu bezmäsitý pokrm, ktorý ani napriek tomu nebude ochudobnený o potrebné živiny? Na tomto jedle si pochutí každý vegetarián, vegán, ale aj mäsožravec. Všetci celkom iste ocenia aj jednoduchosť a rýchlosť tohto receptu, takže obed alebo večera je na stole za pár minút!

1 porcia obsahuje

  • 520 kcal
  • 67 g sacharidov
  • 21 g tukov
  • 12 g bielkovín

Na 5 porcií

Postup

  1. Ryžu uvaríme v osolenej vode podľa návodu.

    Cícerový dhal s karfiolom a batatmi

  2. Karfiol rozoberieme na ružičky, batat olúpeme a nakrájame na malé kocky. Karfiol s batatom dáme variť do osolenej vody na 15 minút.

  3. Na panvici si rozpálime olivový olej, na ktorý dáme restovať plátky cesnaku, nadrobno nakrájanú červenú cibuľu a nadrobno nasekaný čerstvý zázvor. Pridáme korenie – kurkumu, čili, sušený koriander a rímsku rascu. Restujeme, kým sa korenie nerozvonia.

  4. Potom pridáme na panvicu predvarený karfiol s batatmi a cícer.

  5. Celú zmes podlejeme pasírovanými paradajkami a kokosovým mliekom. Pridáme lyžicu zeleninového bujónu a necháme variť približne 10 minút.

  6. Nakoniec celú zmes ochutíme soľou a korením.

  7. Dhal podávame s basmati ryžou a čerstvými bylinkami.

  8. Dobrú chuť!

    Cícerový dhal s karfiolom a batatmi

Chceš vedieť o každom ďalšom novom recepte?

Prihlás sa k odberu a raz týždenne od nás dostaneš súhrn nových receptov.

Odoberať
72 Páči sa mi Uložiť recept