Cícerový dhal s karfiolom a batatmi zasýti a zahreje v tomto zimnom období každého. Prečo si neoddýchnuť od mäsa a nedopriať svojmu telu bezmäsitý pokrm, ktorý ani napriek tomu nebude ochudobnený o potrebné živiny? Na tomto jedle si pochutí každý vegetarián, vegán, ale aj mäsožravec. Všetci celkom iste ocenia aj jednoduchosť a rýchlosť tohto receptu, takže obed alebo večera je na stole za pár minút!
1 porcia obsahuje
- 520 kcal
- 67 g sacharidov
- 21 g tukov
- 12 g bielkovín
Na 5 porcií
- 1 karfiol
- 150 g batatov
- 150 g ready to eat cíceru
- 400 ml kokosového mlieka
- 400 ml paradajkovej passaty
- 1/2 červenej cibule
- 3 strúčiky cesnaku
- 5 g zázvoru
- 1 lyžica zeleninového bujónu
- kurkuma
- čili
- rímska rasca
- sušený koriander
- soľ
- čierne korenie
- 300 g ryže Basmati
Postup
-
Ryžu uvaríme v osolenej vode podľa návodu.
-
Karfiol rozoberieme na ružičky, batat olúpeme a nakrájame na malé kocky. Karfiol s batatom dáme variť do osolenej vody na 15 minút.
-
Na panvici si rozpálime olivový olej, na ktorý dáme restovať plátky cesnaku, nadrobno nakrájanú červenú cibuľu a nadrobno nasekaný čerstvý zázvor. Pridáme korenie – kurkumu, čili, sušený koriander a rímsku rascu. Restujeme, kým sa korenie nerozvonia.
-
Potom pridáme na panvicu predvarený karfiol s batatmi a cícer.
-
Celú zmes podlejeme pasírovanými paradajkami a kokosovým mliekom. Pridáme lyžicu zeleninového bujónu a necháme variť približne 10 minút.
-
Nakoniec celú zmes ochutíme soľou a korením.
-
Dhal podávame s basmati ryžou a čerstvými bylinkami.
-
Dobrú chuť!