Pozor, pozor! Prinášame ďalší tip, ako zužitkovať sezónnu cuketu. Tentokrát v kombinácii so sladkou mrkvou. Cuketovo‑mrkvové placky si môžeš vychutnať s ľahkým zeleninovým šalátom alebo napríklad s domácimi batatovými hranolčekmi.
1 porcia obsahuje
- 326 kcal
- 13 g sacharidov
- 20 g tukov
- 28 g bielkovín
Na 2 porcie
- 1 cuketa
- 1 mrkva
- 2 vajcia
- 20 g syra Grana Padano
- 30 g špaldovej múky
- 60 g šunky
- 10 g olivového oleja
- 1 odtučnený grécky jogurt
- soľ
- 2 strúčiky cesnaku
Postup
-
Z nastrúhanej cukety a mrkvy poriadne vytlačíme všetku prebytočnú vodu (cuketu strúhame nahrubo, mrkvu najemno). Zmes musí byť úplne suchá. Do misky pridáme k zelenine dve vajíčka, nastrúhaný syr, múku a nadrobno nakrájanú šunku. Jemne osolíme a poriadne premiešame.
-
Lyžicou dávkujeme zmes na rozpálenú panvicu s olejom a tvarujeme asi 1 cm vysoké placky. Vyprážame asi 5‑7 minút z každej strany.
-
Podávame so šalátom a gréckym jogurtom ochuteným soľou a cesnakom. Ak však nie ste milovníkmi cesnaku, k plackám sa skvelo hodí akýkoľvek Vilgain dip alebo omáčka.
-
Tak dobrú chuť!