Rýchlo, zdravo, s chuťou Ázie: Kung pao

Michaela Dobiášová
Michaela Dobiášová
30 min.
173 Páči sa mi Komentáre Uložiť recept
Rýchlo, zdravo, s chuťou Ázie: Kung pao

Veľa muziky za málo času v kuchyni. Asi tak by sme predstavili náš recept na kuracie kung pao, ktorý zvládne pripraviť naozaj každý. Chuťou vám možno pripomenie klasické ázijské bistrá s tým rozdielom, že neobsahuje nadbytok kalórií pre použitie zbytočného množstva tukov. Predstavuje tak ideálny obed či večeru v rámci zdravého životného štýlu.

1 porcia obsahuje 1 talíř směsi bez pžílohy

  • 184 kcal
  • 7 g sacharidov
  • 4 g tukov
  • 30 g bielkovín

Na 4 porcie

Na základ:
  • 500 g kuracích pŕs
  • 3 strúčiky cesnaku
  • 1 čajová lyžička zázvoru
  • 3 jarné cibuľky
  • 1 čili
  • 1 červená paprika
  • 1 žltá paprika
Na zálievku:
Na servírovanie:

Postup

  1. Rýchlo, zdravo, s chuťou Ázie: Kung pao

    Najskôr si pripravíme zálievku dôkladným zmiešaním všetkých potrebných ingrediencií.

  2. Mäso očistíme a nakrájame na kúsky.

    Vo väčšej panvici rozpálime olej a mäso na ňom smažíme zhruba 3-4 minúty, aby sa stiahlo. Ochutíme soľou a korením a odstavíme z panvice.

  3. Na panvici rozpálime ďalší olej a osmažíme na ňom nadrobno nakrájaný cesnak, koreňové časti jarných cibuliek, čili papričku a nastrúhaný zázvor. Hneď ako zozlatne, pridáme do panvice na kocky nakrájané papriky. Smažíme ešte asi 4 minúty, aby sa papriky opiekli a zmäkli.

    Potom do panvice vrátime mäso, zalejeme pripravenou zálievkou a na miernom plameni všetko spoločne premiešame. Zmes by mala vďaka škrobu pekne zhustnúť.

  4. Podávame s jazmínovou ryžou, zasypané jarnou cibuľkou a opraženými arašidmi.

    Dobrú chuť!

    Rýchlo, zdravo, s chuťou Ázie: Kung pao

    Rýchlo, zdravo, s chuťou Ázie: Kung pao

    Rýchlo, zdravo, s chuťou Ázie: Kung pao

Chceš vedieť o každom ďalšom novom recepte?

Prihlás sa k odberu a raz týždenne od nás dostaneš súhrn nových receptov.

Odoberať
173 Páči sa mi Uložiť recept