Veľa muziky za málo času v kuchyni. Asi tak by sme predstavili náš recept na kuracie kung pao, ktorý zvládne pripraviť naozaj každý. Chuťou vám možno pripomenie klasické ázijské bistrá s tým rozdielom, že neobsahuje nadbytok kalórií pre použitie zbytočného množstva tukov. Predstavuje tak ideálny obed či večeru v rámci zdravého životného štýlu.
1 porcia obsahuje
- 184 kcal
- 7 g sacharidov
- 4 g tukov
- 30 g bielkovín
Na 4 porcie
- 500 g kuracích pŕs
- 3 strúčiky cesnaku
- 1 čajová lyžička zázvoru
- 3 jarné cibuľky
- 1 čili
- 1 červená paprika
- 1 žltá paprika
- 3 lyžice amino omáčky
- 1 lyžica javorového sirupu
- 1 čajová lyžička olivového oleja
- 3 lyžice vody
- 1 čajová lyžička sušeného cesnaku
- 15 g kukuričného škrobu
- jazmínová ryža
- jarná cibuľka
- arašidy
Postup
-
Najskôr si pripravíme zálievku dôkladným zmiešaním všetkých potrebných ingrediencií.
-
Mäso očistíme a nakrájame na kúsky.
Vo väčšej panvici rozpálime olej a mäso na ňom smažíme zhruba 3‑4 minúty, aby sa stiahlo. Ochutíme soľou a korením a odstavíme z panvice.
-
Na panvici rozpálime ďalší olej a osmažíme na ňom nadrobno nakrájaný cesnak, koreňové časti jarných cibuliek, čili papričku a nastrúhaný zázvor. Hneď ako zozlatne, pridáme do panvice na kocky nakrájané papriky. Smažíme ešte asi 4 minúty, aby sa papriky opiekli a zmäkli.
Potom do panvice vrátime mäso, zalejeme pripravenou zálievkou a na miernom plameni všetko spoločne premiešame. Zmes by mala vďaka škrobu pekne zhustnúť.
-
Podávame s jazmínovou ryžou, zasypané jarnou cibuľkou a opraženými arašidmi.
Dobrú chuť!