Jednoduché recepty s minimom surovín máme najradšej. A to ešte viac, keď sú všetky chute vyladené do posledného detailu, však? Tento recept je presne taký.
1 porcia obsahuje
- 335 kcal
- 40 g sacharidov
- 12 g tukov
- 25 g bielkovín
Na 1 porciu
Na cestoviny:
- 80 g špaldových cestovín
- 100 g Vilgain paradajkovej omáčky arrabbiata
- 20 g ricotty
- 1 čajová lyžička sušenej bazalky
Na ozdobenie:
- parmezán
- mozzarella
- cherry paradajka
- čerstvá bazalka
Postup
-
Najskôr si uvaríme cestoviny podľa inštrukcií na obale.
-
Potom ich premiestnime na panvicu, prilejeme paradajkovú passatu, prisypeme mletú bazalku a premiešame.
-
Pridáme krémovú ricottu, necháme ju rozpustiť a všetko premiešame. Varíme približne 7 min, v záverečných 2 minútach stiahneme teplotu a zmes opäť dôkladne premiešame.
-
Potom cestoviny s omáčkou premiestnime na tanier a podávame s mozzarellou, strúhaným parmezánom, opečenými cherry paradajkami a čerstvou bazalkou.
Dobrú chuť!