Tekvicová sezóna je v rozpuku a my ju tentokrát využijeme hravo, naslano a s trochou indického šmrncu.
Tekvicové karí je chuťovo aj výživovo bohaté a pochutnajú si na ňom všetci pri stole vrátane sestry vegánky, strýka vegetariána a otca mäsožrúta.
1 porcia (bez prílohy) obsahuje:
- 394 kcal
- 31 g sacharidov
- 26 g tukov
- 9 g bielkovín
Na 2 porcie
- 1 cibuľa
- 3 strúčiky cesnaku
- 3 zázvory
- 1 lyžica karí korenia
- 200 g cícera z konzervy
- 1/2 tekvice
- 400 ml kokosového mlieka
- 1 amino omáčka
- 1/2 šťavy z limetky
- 1 lyžica soli
- 1/2 čajové lyžičky čierneho korenia
- jazmínová ryža
- koriander
Postup
-
Tekvicu upečieme do mäkka, nakrájame na menšie kocky a dáme bokom.
-
Cibuľu a cesnak nakrájame nadrobno. Zázvor olúpeme a nastrúhame najemno.
-
Vo väčšej panvici osmažíme pripravenú cibuľu, cesnak a zázvor. Akonáhle začnú rozvoniavať a získajú jemne zlatistú farbu, zasypeme ich karí korením a všetko v ňom pekne obalíme.
-
Do panvice pridáme poriadne umytý cícer a upečenú tekvicu. Všetko premiešame a zalejeme kokosovým mliekom.
-
Panvicu prikryjeme pokrievkou a dusíme na miernom plameni zhruba 30 minút.
-
Ku koncu varenia zmes ochutíme amino omáčkou (alebo sójovou omáčkou), šťavou z limetky, soľou a korením. Ak máme radi ostrejšie jedlá, môžeme pridať čili.
-
Podávame s jazmínovou ryžou, zasypanou koriandrom.
Dobrú chuť!