Tekvicové karí s cícerom a kokosovým mliekom

Michaela Dobiášová
Michaela Dobiášová
45 min.
100 Páči sa mi Komentáre
1
Uložiť recept
Tekvicové karí s cícerom a kokosovým mliekom

Tekvicová sezóna je v rozpuku a my ju tentokrát využijeme hravo, naslano a s trochou indického šmrncu.

Tekvicové karí je chuťovo aj výživovo bohaté a pochutnajú si na ňom všetci pri stole vrátane sestry vegánky, strýka vegetariána a otca mäsožrúta.

1 porcia (bez prílohy) obsahuje:

  • 394 kcal
  • 31 g sacharidov
  • 26 g tukov
  • 9 g bielkovín

Ingrediencie

Na karí:
Na podávanie:

Postup

  1. Tekvicu upečieme do mäkka, nakrájame na menšie kocky a dáme bokom. Tekvicové karí s cícerom a kokosovým mliekom

  2. Cibuľu a cesnak nakrájame nadrobno. Zázvor olúpeme a nastrúhame najemno.

  3. Vo väčšej panvici osmažíme pripravenú cibuľu, cesnak a zázvor. Akonáhle začnú rozvoniavať a získajú jemne zlatistú farbu, zasypeme ich karí korením a všetko v ňom pekne obalíme.

  4. Do panvice pridáme poriadne umytý cícer a upečenú tekvicu. Všetko premiešame a zalejeme kokosovým mliekom.

  5. Panvicu prikryjeme pokrievkou a dusíme na miernom plameni zhruba 30 minút.

  6. Ku koncu varenia zmes ochutíme amino omáčkou (alebo sójovou omáčkou), šťavou z limetky, soľou a korením. Ak máme radi ostrejšie jedlá, môžeme pridať čili.

  7. Podávame s jazmínovou ryžou, zasypanou koriandrom.

    Dobrú chuť! Tekvicové karí s cícerom a kokosovým mliekomTekvicové karí s cícerom a kokosovým mliekom

Chceš vedieť o každom ďalšom novom recepte?

Prihlás sa k odberu a raz týždenne od nás dostaneš súhrn nových receptov.

Odoberať
100 Páči sa mi Uložiť recept