Chuťovo skvelé, extrémne rýchle, bez mäsa a napriek tomu nutrične vyvážené. Presne také je toto kari s tofu a kokosovým mliekom. Už o pol hodiny vám na stole pristane obed alebo večera a hodiť sa bude aj do krabičky so sebou do práce.
1 porcia obsahuje
- 684 kcal
- 80 g sacharidov
- 26 g tukov
- 30 g bielkovín
Na 2 porcie
- 100 g červenej šošovice
- 90 g tofu
- 130 ml kokosového mlieka
- 100 g cherry paradajok
- 50 g cibule
- 2 vajcia
- 1 čajová lyžička bujónu
- 150 ml vody
- 100 g hnedej ryže
- 1/2 čajové lyžičky kurkumy
- 1 čajová lyžička sušeného cesnaku
- 1 čajová lyžička mletého zázvoru
Postup
-
Najprv si nakrájajte cibuľu nadrobno. Rozpáľte panvicu, rozohrejte olej a orestujte cibuľu. Keď začne chytať zlatistú farbu, pridajte lyžičku kurkumy, lyžičku sušeného cesnaku a ešte chvíľu restujte -
Po chvíli pridajte nakrájané cherry paradajky, tofu a prepláchnutú červenú šošovicu. Následne zalejte kokosovým mliekom a cca 150 ml vody, v ktorej ste si rozmiešali lyžičku zeleninového bujónu.
-
Takto nechajte pobublávať 15 – 20 minút domäkka. Priebežne kontrolujte a prípadne podlejte trochou vody.
-
Medzitým si uvarte indiánsku alebo jazmínovú ryžu a vajíčka na podávanie. Strukovinovú zmes pred podávaním ochutnajte, prípadne zľahka dosoľte a dochuťte.
-
Servírujte podľa chuti s koriandrom a čiernym sezamom.