Kari s kokosovým mliekom, na ktorom si pochutnajú aj vegetariáni

Tereza Havlínová
Tereza Havlínová
30 min.
79 Páči sa mi Komentáre
4
Uložiť recept
Kari s kokosovým mliekom, na ktorom si pochutnajú aj vegetariáni

Chuťovo skvelé, extrémne rýchle, bez mäsa a napriek tomu nutrične vyvážené. Presne také je toto kari s tofu a kokosovým mliekom. Už o pol hodiny vám na stole pristane obed alebo večera a hodiť sa bude aj do krabičky so sebou do práce.

1 porcia obsahuje cca 100 g ryže a 250 g zmesi

  • 684 kcal
  • 80 g sacharidov
  • 26 g tukov
  • 30 g bielkovín

Na 2 porcie

Postup

  1. Kari s kokosovým mliekom, na ktorom si pochutnajú aj vegetariáni Najprv si nakrájajte cibuľu nadrobno. Rozpáľte panvicu, rozohrejte olej a orestujte cibuľu. Keď začne chytať zlatistú farbu, pridajte lyžičku kurkumy, lyžičku sušeného cesnaku a ešte chvíľu restujte

  2. Po chvíli pridajte nakrájané cherry paradajky, tofu a prepláchnutú červenú šošovicu. Následne zalejte kokosovým mliekom a cca 150 ml vody, v ktorej ste si rozmiešali lyžičku zeleninového bujónu.

  3. Takto nechajte pobublávať 15 – 20 minút domäkka. Priebežne kontrolujte a prípadne podlejte trochou vody.

  4. Medzitým si uvarte indiánsku alebo jazmínovú ryžu a vajíčka na podávanie. Strukovinovú zmes pred podávaním ochutnajte, prípadne zľahka dosoľte a dochuťte.

  5. Servírujte podľa chuti s koriandrom a čiernym sezamom.

Chceš vedieť o každom ďalšom novom recepte?

Prihlás sa k odberu a raz týždenne od nás dostaneš súhrn nových receptov.

Odoberať
79 Páči sa mi Uložiť recept