Predstav si raňajky, ktoré chutia ako dezert z luxusnej kaviarne – sú však s poriadnou s dávkou bielkovín a bez výčitiek. Vláčna banánová pečená kaša sa rozplýva na jazyku, čokopecičky pekne chrumkajú a navrchu ťa čaká krémová tvarohovo‑jogurtová vrstva s karamelovým orechovým maslom a kakaom. Dokonalá kombinácia sladkého, šťavnatého a sýteho v jednom pekáči. Upeč si ju na viac dní dopredu a máš postarané o raňajky alebo dezerty, čo ťa poriadne nakopnú. 🚀
1 porcia obsahuje
- 506 kcal
- 55 g sacharidov
- 19 g tukov
- 26 g bielkovín
Na 6 porcií
- 300 g ovsených vločiek
- 30 g vanilkového proteínu
- 1 čajová lyžička kypriaceho prášku
- 3 banány
- 200 g bieleho jogurtu
- 200 ml mlieka
- 1 lyžica jablčného octu
- 80 g čokopecičiek
- 250 g odtučneného tvarohu
- 200 g bieleho jogurtu
- 1 lyžica javorového sirupu
- 30 g vanilkového proteínu
Postup
-
Zrelé banány rozmixujeme v mixéri spoločne s jogurtom, mliekom a jablčným octom dohladka. -
Do pekáča nasypeme ovsené vločky, pridáme vanilkový proteín, kypriaci prášok a premiešame.
-
Ovsené vločky zalejeme zmesou banánu, jogurtu a mlieka. Všetko dôkladne premiešame.
-
Nakoniec vmiešame do cesta aj čokopecičky.
-
Dáme zapiecť do vyhriatej rúry na 180 °C a pečieme 30 minút.
-
Medzitým si pripravíme tvarohový krém. Zmiešame tvaroh s jogurtom, vanilkovým proteínom a javorovým sirupom.
-
Upečenú kašu necháme vychladnúť.
-
Vychladnutú ovsenú kašu potrieme orechovým maslom s príchuťou slaný karamel.
-
Nakoniec pridáme vrstvu tvarohového krému a zasypeme kakaom.
-
Necháme najlepšie cez noc odležať v chladničke, aby sa všetky chute prepojili.
-
Rozdelíme na 6 dielov, preložíme do krabičiek a máme raňajky alebo desiatu skoro na celý pracovný týždeň.
-
Tak dobrú chuť.