Banoffee pie do pohára

Veronika Žmolilová
Veronika Žmolilová
30 min.
77 Páči sa mi Komentáre
1
Uložiť recept
Banoffee pie do pohára

Poznáte banoffee pie? Kto by ho nepoznal! Je to nesmrteľná kombinácia karamelu, banánu, sušienok a šľahačky. My pre vás máme perfektnú verziu do pohára so skvelými makrami. Jeden pohár má skoro 20 g bielkovín! Ideálny ako dezert aj sváča do práce.

1 pohár banoffee pie

  • 204 kcal
  • 19,5 g sacharidů
  • 6,2 g tuků
  • 19,7 g bílkovin

Na 4 porcie

Postup

  1. Rúru predhrejeme na 170 stupňov. Plech vyložíme papierom na pečenie. Najprv si pripravíme granolu. Vločky a nasekané mandle zmiešame s javorovým sirupom a arašidovým maslom. Pečieme 15 minút. Potom necháme na plechu vychladnúť. Banoffee pie do pohára

  2. Banoffee pie do pohára Medzitým pripravíme „karamel“. Datle spolu s mliekom a štipkou soli rozmixujeme na hladkú krémovú pastu, ktorá chuťou pripomína karamel. Keby sme mali zmes až veľmi riedku, pridáme datle, keby naopak zmes bola veľmi hustá – pridáme mlieko.

  3. Ešte urobíme krém, na ktorý zmiešame jogurt s proteínom.

  4. Pripravíme si 4 poháre v ktorých budeme servírovať. Na dno každého pohára dáme granolu, potom príde na rad pár koliesok banánu, karamel a krém. Toto vrstvenie opakujeme. Pohárik zakončíme granolou.

    Dobrú chuť! Banoffee pie do pohára

Chceš vedieť o každom ďalšom novom recepte?

Prihlás sa k odberu a raz týždenne od nás dostaneš súhrn nových receptov.

Odoberať
77 Páči sa mi Uložiť recept