Poznáte banoffee pie? Kto by ho nepoznal! Je to nesmrteľná kombinácia karamelu, banánu, sušienok a šľahačky. My pre vás máme perfektnú verziu do pohára so skvelými makrami. Jeden pohár má skoro 20 g bielkovín! Ideálny ako dezert aj sváča do práce.
1 pohár banoffee pie
- 204 kcal
- 19,5 g sacharidov
- 6,2 g tukov
- 19,7 g bielkovín
Na 4 porcie
- 30 g ovsených vločiek
- 20 g mandlí
- 20 g arašidového masla
- 10 g javorového sirupu
- 400 g odtučneného gréckeho jogurtu
- 30 g vanilkového proteínu
- 30 g datlí
- 30 ml mlieka
- 100 g banánu
- štipka himalájskej soli
Postup
-
Rúru predhrejeme na 170 stupňov. Plech vyložíme papierom na pečenie. Najprv si pripravíme granolu. Vločky a nasekané mandle zmiešame s javorovým sirupom a arašidovým maslom. Pečieme 15 minút. Potom necháme na plechu vychladnúť.
-
Medzitým pripravíme „karamel“. Datle spolu s mliekom a štipkou soli rozmixujeme na hladkú krémovú pastu, ktorá chuťou pripomína karamel. Keby sme mali zmes až veľmi riedku, pridáme datle, keby naopak zmes bola veľmi hustá – pridáme mlieko. -
Ešte urobíme krém, na ktorý zmiešame jogurt s proteínom.
-
Pripravíme si 4 poháre v ktorých budeme servírovať. Na dno každého pohára dáme granolu, potom príde na rad pár koliesok banánu, karamel a krém. Toto vrstvenie opakujeme. Pohárik zakončíme granolou.
Dobrú chuť!