Receptov na banánový chlebíček je síce plný internet, my ale dáme ruku do ohňa (alebo do rúry?) za to, že k tomuto sa budete vracať. Šťavnatý krém vyšvihne starú dobrú klasiku na úplne novú chuťovú úroveň. No ochutnajte sami!
1 porcia obsahuje
- 141 kcal
- 14 g sacharidov
- 5 g tukov
- 10 g bielkovín
Na 18 porcií
- 200 g špaldovej múky
- 40 g kokosovej múky
- 1/2 balenie kypriaceho prášku
- 30 g vanilkového proteínu
- 60 g erythritolu
- 1 lyžica škorice
- 4 banány
- 40 g ghee
- 250 g tvarohu
- 2 vajcia
- 250 g tvarohu
- 250 g ricotty
- 30 g vanilkového proteínu
- 1 vajce
- 1/2 šťava z citróna
- 1/2 citrónovej kôry
Postup
-
Rúru predhrejeme na 180 °C.
-
Vo veľkej mise zmiešame sypké ingrediencie – obe múky, kypriaci prášok, proteín, erytritol a škoricu.
-
Banán roztlačíme vidličkou na jemnú kašu.
-
V ďalšej nádobe spolu rozmixujeme tvaroh, vajcia a rozpustené ghíčko. Dochutíme citrónovou šťavou a kôrou. Pridáme roztlačený banán a celú zmes prelejeme k suchým ingredienciám. Spracujeme cesto.
-
Krém si pripravíme jednoducho zmiešaním všetkých potrebných surovín.
-
Chlebovú formu vyložíme papierom na pečenie a môžeme začať s vrstvením. Na dno najskôr rozotrieme 1/3 cesta. Nasleduje 1/3 krému. Celý postup zopakujeme, až nakoniec zo zvyšných tretín cesta aj krému vytvoríme v poslednej vrstve špirálu.
-
Chlebíček pečieme v predhriatej rúre zhruba 55 minút. Po upečení necháme úplne vychladnúť. Žiadny zhon! Ako to už býva, najlepší je aj tak až na druhý deň.
-
Až recept vyskúšate, nezabudnite sa s výsledkom pochváliť na Instagrame pod hashtagom #aktinrecepty.