V pomere obtiažnosť vs. chuť víťazí banánový chlebíček na plnej čiare. Priznajte sa, kto na ňom tiež odštartoval svoju pekársku dráhu?
Dnes pre vás máme vegánsku verziu, na ktorej si pochutí aj ktorýkoľvek všežravec. Vďaka dvojfarebnej mozaike sa tvári ako komplikované kulinárske dielo, ale opak je pravdou. Zvládne ho pripraviť aj kuchársky začiatočník.
Hurá na to a dobrú chuť!
1 porcia obsahuje
- 196 kcal
- 28 g sacharidov
- 6,7 g tukov
- 6,3 g bielkovín
Na 12 porcií
- 4 banány
- 60 ml javorového sirupu
- 30 g kokosového oleja
- 30 g kešu masla
- 100 ml mlieka
- 220 g celozrnnej špaldovej múky
- 2 čajové lyžičky kypriaceho prášku
- 30 g kakaa
- 20 g pekanových orechov
- 30 g čokoládového proteínu
- 30 g čokopecičiek
Postup
-
Tri banány, javorový sirup, kokosový olej, kešu maslo a mlieko spoločne rozmixujeme do hladkého pyré. -
V inej mise zmiešame múku s kypriacim práškom.
-
Obe zmesi spojíme a rozdelíme na dve polovice do dvoch nádob.
-
Do jednej polovice pridáme kakao, a ak sa rozhodneme pre bielkovinami nadupaný variant, pridáme aj čokoládový proteín. Do druhej polovice môžeme pridať vanilkový proteín.
-
Do formy vyloženej papierom na pečenie nalejeme najprv jednu polovicu svetlej zmesi. Na ňu navrstvíme polovicu čokoládovej zmesi. Následne celý postup zopakujeme.
-
Vrch chlebíčka ozdobíme prepoleným banánom, čokopecičkami a orechmi.
-
Pečieme v rúre predhriatej na 180 °C asi 45 – 50 minút, kým sa cesto neprestane lepiť na špajdľu.