Recept na takú klasiku, ako je banánový chlebíček, rozhodne nesmie chýbať v žiadnej dobrej knihe receptov. Pokiaľ ho v tej vašej zatiaľ nemáte, požičajte si náš a buďte si istí, že sa vo vašom receptári bude kráľovsky vynímať.
1 porcia obsahuje
- 194 kcal
- 18 g sacharidov
- 10 g tukov
- 8 g bielkovín
Na 15 porcií
- 200 g ovsených vločiek
- 50 g vanilkového proteínu
- 1 balenie kypriaceho prášku
- 2 čajové lyžičky škorice
- 50 g datlí
- 50 g arašidov
- 4 banány
- 200 ml mlieka
- 50 g kokosového oleja
- 100 g arašidového masla
- 20 g horkej čokolády
Postup
-
Najskôr zmiešame všetky suché ingrediencie – vločky, proteínový prášok, kypriaci prášok, škoricu, pokrájané datle a arašidy.
-
V mixéri rozmixujeme banány s mliekom, kokosovým olejom a arašidovým maslom.
-
Banánovú zmes pridáme do nádoby k suchým ingredienciám a vytvoríme cesto. To prelejeme do formy s veľkosťou 12 cm x 36 cm vyloženej papierom na pečenie. Pečieme v rúre predhriatej na 180 °C po dobu 30 až 40 minút, skrátka pokiaľ sa cesto neprestane lepiť na špajdľu.
-
Pri podávaní nikdy nezabudneme na poriadnu vrstvu obľúbeného orieškového masla.