Dnes tu máme niečo pre milovníkov extra krémových dezertov a slaného karamelu. Banoffee koláč nás lákal už dlho, tak sme sa ho rozhodli vytvoriť v trošku viac fit verzii. Bez pečenia, z niekoľkých ingrediencií a s minimom práce. Je taký dobrý, že ho určite nebudete robiť naposledy.
1 porcia obsahuje
- 184 kcal
- 14,9 g sacharidov
- 10,6 g tukov
- 8,6 g bielkovín
Na 12 porcií
- 180 g granoly s príchuťou slaného karamelu
- 15 g práškového arašidového masla
- 15 g kokosového oleja
- 10 g zero toppingu s príchuťou slaného karamelu
- 3 lyžice vody
- 2 balenia proteínu s príchuťou slaný karamel
- 3 banány
- 280 g odtučneného gréckeho jogurtu
- 200 ml 30 % smotany na šľahanie
Postup
-
Na základ si rozmixujeme granolu a v miske k nej pridáme rozpustený kokosový olej, PB2, zero topping a podľa potreby 2‑3 lyžice vody. Zmes premiešame mokrými rukami a natlačíme do formy vyloženej papierom na pečenie. Základ sme dali na 10 minút zapiecť (na 160 stupňov), ale nie je to nutné. -
Na základ vylejeme pudingy, položíme na ne krúžky banánov a zakryjeme krémovou vrstvou. Tú si pripravíme zmiešaním jogurtu a smotany vyšľahanej na tuhú šľahačku. Podľa chuti môžeme dosladiť. Nakoniec posypeme postrúhanou čokoládou.
-
Necháme vychladnúť, stuhnúť a odležať. Koláč sa tak bude lepšie krájať.
-
Dobrú chuť!
-
Nezabudnite sa s nami podeliť o svoje výtvory! Radi si ich prezrieme pod hashtagom #aktinrecepty.