Banana bread získal novú formu, a to v podobe týchto vláčnych muffinov s čokoládou. Je dosť možné, že to budú tie najchutnejšie banánové muffiny, aké ste kedy upiekli. Aby ste potom neboli prekvapení. Do muffinov odporúčame použiť prezreté banány, ktoré im dodajú tú správnu chuť. Muffiny sú najlepšie ešte teplé, ale skvelú službu vám urobia aj na druhý deň na raňajky alebo desiatu.
1 porcia obsahuje
- 206 kcal
- 18,6 g sacharidov
- 11,6 g tukov
- 7,3 g bielkovín
Na 8 porcií
- 65 g masla
- 60 g práškového sladidla
- 2 vajcia
- 150 g banánu
- 100 g špaldovej múky
- 35 g ovsených vločiek
- 30 g Vilgain proteínu škoricová rolka
- 1 štipka soli
- 1,5 čajové lyžičky kypriaceho prášku
- 1 čajová lyžička vanilkového extraktu
- 60 g horkej čokolády
Postup
-
Zmäknuté maslo si vyšľaháme so sladidlom a pridáme 2 vajíčka izbovej teploty. Všetko spolu vyšľaháme mixérom do peny.
-
K zmesi pridáme 2 roztlačené prezreté banány a vanilkový extrakt.
-
V druhej miske si zmiešame suché ingrediencie – múku, jemné ovsené vločky, prášok do pečiva, proteín a štipku soli. Všetko potom pridáme k mokrej zmesi.
-
Nakoniec primiešame nadrobno nasekanú čokoládu.
-
Cestom naplníme košíčky na muffiny a pečieme približne 25 minút na 160 stupňov. Po upečení necháme zľahka vychladnúť, najlepšie sú ešte teplé.