Zimný šalát z pečenej zeleniny

Tereza Havlínová
Tereza Havlínová
65 min.
92 Páči sa mi Komentáre Uložiť recept
Zimný šalát z pečenej zeleniny

Naplniť denný odporúčaný príjem zeleniny v lete nie je žiadny problém. Je chutná, lacná a dostupná. Počas aktuálneho obdobia už to môže byť väčší oriešok. Dnešným receptom ti ukážeme, že zeleninu môžeš jesť aj inak ako čerstvú. Tento netradičný šalát z pečenej zeleniny nielen že krásne vyzerá, ale aj skvele chutí. Tiež ľahko zapadne aj do vegetariánskeho jedálnička.

1 porcia obsahuje 1 miska salátu

  • 440 kcal
  • 55 g sacharidov
  • 16 g tukov
  • 17 g bielkovín

Na 2 porcie

Postup

  1. Zimný šalát z pečenej zeleniny

    Rúru predhrejte na 200 °C a pripravte si zeleninu: cviklu zabaľte do alobalu, dajte na plech vyložený papierom na pečenie a pečte 50 minút.

  2. Do misy dajte kel, tekvicu a bataty nakrájané na menšie kocky. Pridajte lyžicu olivového oleja, lyžicu balsamica, lyžičku sušeného cesnaku, osoľte a zamiešajte. Máte radi štipľavé? Pridať môžete aj trochu čili a údenej papriky.

  3. Do inej misky dajte balenie „ready to eat“ cíceru, opäť lyžicu oleja, osoľte a opäť dochuťte. Hodí sa údená paprika, tymian, rozmarín alebo cesnak.

  4. Takto pripravenú zmes zeleniny aj cícer pridajte k cvikle a pečte cca 30 minút, kým nebude mäkká a cícer chrumkavý. Po upečení nechajte mierne vychladnúť.

  5. Medzitým si pripravte hlboké taniere, do nich čerstvý listový špenát alebo inú zmes šalátov. Na to pridajte pečenú zeleninu, cícer, nadrobte syr feta a ozdobte nasekanými mandľami.

  6. Dobrú chuť!

    Zimný šalát z pečenej zeleninyZimný šalát z pečenej zeleniny

Chceš vedieť o každom ďalšom novom recepte?

Prihlás sa k odberu a raz týždenne od nás dostaneš súhrn nových receptov.

Odoberať
92 Páči sa mi Uložiť recept