Novoročný reštart? Čo tak skúsiť netradičný šalát z pečenej zeleniny, ktorý nielenže krásne vyzerá, ale aj skvele chutí?
Navyše naplniť denný odporúčaný príjem zeleniny v lete nie je žiadny problém. Je chutná, lacná a dostupná. Počas zimy to už ale môže byť väčší oriešok. Dnešným receptom vám ukážeme, že to hravo ide aj v zime. Tak poďme na to.
1 porcia obsahuje
- 440 kcal
- 55 g sacharidov
- 16 g tukov
- 17 g bielkovín
Na 2 porcie
- 200 g batatov
- 200 g ružičkového kelu
- 200 g cvikly
- 200 g tekvice
- 150 g ready to eat cíceru
- 50 g syra feta
- 1 lyžica olivového oleja
- 1 lyžica balzamika
- 10 g mandlí
- 50 g listového špenátu
- sušený cesnak
- čili
- údená mletá paprika
- tymian
- rozmarín
Postup
-
Rúru predhrejte na 200 °C a pripravte si zeleninu: cviklu zabaľte do alobalu, dajte na plech vyložený papierom na pečenie a pečte 50 minút.
-
Do misy dajte kel, tekvicu a bataty nakrájané na menšie kocky. Pridajte lyžicu olivového oleja, lyžicu balsamica, lyžičku sušeného cesnaku, osoľte a zamiešajte. Máte radi štipľavé? Pridať môžete aj trochu čili a údenej papriky.
-
Do inej misky dajte balenie „ready to eat“ cíceru, opäť lyžicu oleja, osoľte a opäť dochuťte. Hodí sa údená paprika, tymian, rozmarín alebo cesnak.
-
Takto pripravenú zmes zeleniny aj cícer pridajte k cvikle a pečte cca 30 minút, kým nebude zelenina mäkká a cícer chrumkavý. Po upečení nechajte mierne vychladnúť.
-
Medzitým si pripravte hlboké taniere, do nich čerstvý listový špenát alebo inú zmes šalátov. Na to pridajte pečenú zeleninu, cícer, nadrobte syr feta a ozdobte nasekanými mandľami.
-
Dobrú chuť!