Naše Vilgain mäso ťa zachráni v každom uponáhľanom dni. Využiť ho môžeš takmer vo všetkých jedlách. My sme ho tentoraz pridali k zemiakom s brokolicou a zapekli ho s ricottovou omáčkou. A ako sme si pochutnali! Vyskúšaj tento jednoduchý a rýchly recept aj ty. Na pár dní máš o zdravý obed alebo večeru postarané!
1 porcia obsahuje
- 461 kcal
- 37 g sacharidov
- 18 g tukov
- 36 g bielkovín
Na 5 porcií
- 800 g zemiakov
- 1 brokolica
- 400 g Vilgain R2E morčacieho mäsa
- 250 g ricotty
- 1 lyžica lučiny
- 2 vajcia
- 100 ml mlieka
- 1 strúčik cesnaku
- 1 čajová lyžička granulovaného cesnaku
- tymian
- štipka soli
- čierne korenie
- 100 g syru
Postup
-
Zemiaky ošúpeme a nakrájame na 0,5 cm hrubé plátky. Ružičky brokolice nakrájame na menšie kúsky a dáme variť spoločne so zemiakmi na 10 minút do osolenej vody.
-
V mise zmiešame všetky suroviny na omáčku. Cesnak prelisujeme do omáčky.
-
Pripravíme si pekáč. Na dno pekáča rozprestrieme predvarené zemiaky a na ne pridáme brokolicu. Mäso nakrájame a pridáme do pekáča. Všetko zalejeme ricottovou omáčkou a posypeme nastrúhaným tvrdým syrom.
-
Pečieme v rúre na 170 stupňov približne 20 minút.
-
Dobrú chuť!