Šošovica nemusí byť len jedlom na Nový rok a tiež nemusí byť na kyslo! Hnedá šošovica je ideálna do šalátov – nerozvarí sa, je drobná a jemne chrumká. Ešte k tomu všetkému je nabitá bielkovinami a to sa v bezmäsom jedle obzvlášť hodí. :)
1 porcia obsahuje
- 386 kcal
- 40,5 g sacharidov
- 14,5 g tukov
- 41 g bielkovín
Na 2 porcie
- 200 g hnedej šošovice
- 200 g mrkvy
- 100 g baby špenátu
- 100 g mozzarelly
- 1/2 červenej cibule
- 5 ml olivového oleja
- 1 čajová lyžička mletej papriky
- 1/2 čajové lyžičky čili
- soľ
- 10 g plnotučnej horčice
- 5 ml olivového oleja
- 5 g medu
- 1 čajová lyžička citrónovej šťavy
- himalájska soľ
Postup
-
Rúru predhrejeme na 200 °C. Mrkvu nakrájame na kolieska, pokvapkáme olivovým olejom, pridáme mletú papriku, čili, soľ a čierne korenie. Premiešame, aby korenie mrkvu rovnomerne obalilo. Dáme na papier na pečenie a pečieme 20‑30 minút. V polovici pečenia pridáme aj nakrájanú červenú cibuľu. -
Ak sa vám nechce cez noc zdĺhavo namáčať šošovicu, a potom ju ešte niekoľko hodín variť, siahnite po našej predvarenej, ktorá je ready to eat.
-
Na zálievku zmiešame všetky ingrediencie dohromady. Osolíme a okoreníme podľa chuti.
-
Uvarenú šošovicu premiešame s baby špenátom a natrhanou mozzarellou. Servírujeme s pečenou zeleninou a zalejeme zálievkou.
-
Dobrú chuť!