Ak milujete šaláty a nechcete sa ich vzdať ani v zime, pripravte si jednoduchý šalát z hnedej šošovice so zeleninou. Perfektne sa k nemu hodí pečený losos, ktorý v kombinácii so šošovicou chutí naozaj skvele. Keď navyše použijete #readytoeat šošovicu, obed máte za moment hotový.
1 porcia obsahuje
- 638 kcal
- 45 g sacharidov
- 28 g tukov
- 45 g bielkovín
Na 2 porcie
- 250 g lososa
- 150 g hnedej šošovice
- 200 g žltej papriky
- 100 g cherry paradajok
- 3 lyžice olivového oleja
- 1 lyžica javorového sirupu
- 1 lyžica balzamika
- bazalka
- himalájska soľ
- čierne korenie
- 1 čajová lyžička citrónovej šťavy
- citrónová kôra
Postup
-
Lososa dáme do formy na pečenie, pokvapkáme ho citrónovou šťavou, olivovým olejom, osolíme a okoreníme. Formu vložíme do rúry vyhriatej na 180 stupňov a pečieme cca 15 minút.
-
Hnedú šošovicu vysypeme do misky. Zeleninu nakrájame a pridáme ju k šošovici. Vedľa v malej miske zmiešame dve lyžice olivového oleja s javorovým sirupom a balzamikom. Takto pripravenú zálievku vlejeme do šalátu. Pridáme hrsť nasekanej čerstvej bazalky, soľ, korenie a všetko premiešame.
-
Šalát naservírujeme na tanier, pridáme upečeného lososa a navrch nastrúhame citrónovú kôru.