Pečený losos so šošovicovým šalátom

Michaela
Michaela Šupáková
30 min.
49 Páči sa mi Komentáre Uložiť recept
Pečený losos so šošovicovým šalátom

Ak milujete šaláty a nechcete sa ich vzdať ani v zime, pripravte si jednoduchý šalát z hnedej šošovice so zeleninou. Perfektne sa k nemu hodí pečený losos, ktorý v kombinácii so šošovicou chutí naozaj skvele. Keď navyše použijete #readytoeat šošovicu, obed máte za moment hotový.

1 porcia obsahuje

  • 638 kcal
  • 45 g sacharidov
  • 28 g tukov
  • 45 g bielkovín

Na 2 porcie

Zobraziť použité produkty

Postup

  1. Lososa dáme do formy na pečenie, pokvapkáme ho citrónovou šťavou, olivovým olejom, osolíme a okoreníme. Formu vložíme do rúry vyhriatej na 180 stupňov a pečieme cca 15 minút. Pečený losos so šošovicovým šalátom

  2. Hnedú šošovicu vysypeme do misky. Zeleninu nakrájame a pridáme ju k šošovici. Vedľa v malej miske zmiešame dve lyžice olivového oleja s javorovým sirupom a balzamikom. Takto pripravenú zálievku vlejeme do šalátu. Pridáme hrsť nasekanej čerstvej bazalky, soľ, korenie a všetko premiešame.

    Pečený losos so šošovicovým šalátom

  3. Šalát naservírujeme na tanier, pridáme upečeného lososa a navrch nastrúhame citrónovú kôru.

Chceš vedieť o každom ďalšom novom recepte?

Prihlás sa k odberu a raz týždenne od nás dostaneš súhrn nových receptov.

Odoberať
49 Páči sa mi Uložiť recept