Patríte aj vy medzi tých, čo sa denne napchávajú vajíčkami na všetky možné aj nemožné spôsoby?
Veríme, že vás potešíme, keď sa pokúsime vniesť trochu šmrncu do vášho všedného jedálnička. Tieto pečené batatové lodičky majú všetko. Sú zdravé, výživné a navyše na tanieri dobre vyzerajú.
1 porcia obsahuje
- 510 kcal
- 60 g sacharidov
- 18 g tukov
- 27 g bielkovín
Na 1 porciu
- 1 batat
- 2 vajcia
- 20 g prosciutta
- 20 g cheddaru
- soľ
- čierne korenie
- bylinky
Postup
-
Najprv si upečieme batat na 200 °C zhruba 45 minút.
-
Upečený batat prekrojíme na dve polovice, ktoré pomocou čajovej lyžičky vydlabeme do tvaru lodičiek (jedna naša lodička má cca 160 g).
-
Do každej lodičky dáme plátok prosciutta, vyklepneme vajcia, ochutíme korením a bylinkami a posypeme syrom. Dáme piecť na ďalších 10‑15 minút, kým sa vajíčko urobí.
-
Dobrú chuť!