Rastúce ceny potravín zaznamenal v obchodoch už asi každý z nás. A tak nám nezostáva nič iné, než sa pri varení trochu uskromniť. Dnes sa ale pozrieme na to, že ani také skromné jedlo nemusí byť žiadna nuda. Tento šalát spĺňa všetko, čo by plnohodnotné jedlo malo – je nutrične vyvážený, skvele ťa zasýti a okrem tvojich chuťových pohárikov ho ocení aj tvoja peňaženka.
1 porcia obsahuje
- 530 kcal
- 63 g sacharidov
- 17 g tukov
- 28 g bielkovín
Na 2 porcie
- 300 g zemiakov
- 300 g tekvice
- 150 g ready to eat cíceru
- avokádový olej
- himalájska soľ
- sladká paprika
- 250 g mixu šalátov
- 2 vajcia
- 150 g bieleho jogurtu
- 20 g lahôdkového droždia
- 1 čajová lyžička plnotučnej horčice
- himalájska soľ
Postup
-
Ako prvú si pripravte pečenú zeleninovú zmes s cícerom. Tekvicu a zemiaky umyte a pokrájajte na kocky, cícer zlejte a prepláchnite vodou. -
Pripravenú nakrájanú tekvicu a zemiaky vysypte spolu s cícerom na plech vyložený papierom na pečenie. Pridajte trochu oleja, štedro osoľte a zasypte sladkou paprikou. Rukami premiešajte, aby sa olej aj korenie dostali na všetky kúsky. Dajte piecť do rúry na 200 °C, kým nebude zelenina mäkká. Trvá to cca 40 minút, počas pečenia zmes párkrát premiešajte.
-
Medzitým si uvarte vajcia a pripravte zálievku. Jogurt premiešajte s lahôdkovým droždím, horčicou a dosoľte podľa chuti.
-
Akonáhle je zelenina upečená, môžete začať servírovať. Šalátové listy rozdeľte do tanierov, pridajte pečenú zeleninovú zmes s cícerom, pridajte zálievku a nakoniec varené vajcia. Dobrú chuť!