Posledné mesiace ste na sebe tvrdo makali a teraz (pri predstave štedrovečerného šalátu s majonézou a vyprážaným kaprom) vám vstávajú vlasy na hlave? Vyhlasujeme vojnu vianočnej klasike! Poďte do toho s nami a skúste tento rok lahodný odľahčený variant!
1 porcia obsahuje
- 450 kcal
- 31 g sacharidov
- 18 g tukov
- 41 g bielkovín
Na 4 porcie
- 600 g lososa
- 2 čajové lyžičky oleja
- himalájska soľ
- čierne korenie
- 2 čajové lyžičky šťavy z citrónov
- 2 čajové lyžičky šťavy z pomaranča
- 250 g baby zemiakov
- 2 jablká
- 1 červená cibuľa
- 3 sterilizované uhorky
- 1 zelená paprika
- 1 červená paprika
- 4 lyžice oleja
- 56 g plnotučnej horčice
- 2 lyžice octu
- 2 lyžice trstinového cukru
- 1 žltá paprika
- soľ
- čierne korenie
Postup
-
Uvaríme očistené baby zemiaky aj so šupkou. Necháme vychladnúť a aj so šupkou nakrájame na kolieska. -
Ošúpeme jablká a nakrájame na malé kocky, zľahka pokvapkáme citrónovou šťavou, aby sme predišli ich stmavnutiu. Nakrájame cibuľu, sterilizované uhorky, papriky.
-
V hrnčeku zmiešame ingrediencie na zálievku: olivový olej, horčicu, ocot, trstinový cukor, soľ a korenie. Podľa chuti je možné pokvapkať sójovou omáčkou.
-
Potom zmiešame obe časti a počas prípravy lososa dáme šalát do chladničky.
-
Lososa očistíme, potrieme olejom, osolíme a okoreníme podľa chuti. Pokvapkáme citrónom a pomarančom.
-
Rúru predhrejeme na 195 °C.
-
Pečieme 15 minút.