Zimný šalát s quinoou a halloumi

Tereza Havlínová
Tereza Havlínová
60 min.
48 Páči sa mi Komentáre Uložiť recept
Zimný šalát s quinoou a halloumi

Zeleninových šalátov sa nemusíte vzdávať ani v zime. Stačí výber zeleniny prispôsobiť práve prebiehajúcej sezóne. Náš šalát s quinoou a halloumi syrom hrá všetkými farbami. Ale poteší nielen oči: po stránke živín je dobre vyvážený, takže dokonalo zasýti. Pripraviť si ho môžete aj do krabičky a vziať so sebou do práce alebo školy.

1 porcia obsahuje

  • 552 kcal
  • 57 g sacharidov
  • 25 g tukov
  • 23 g bielkovín

Na 4 porcie

Na nakladanú cibuľku
  • 100 ml jablčného octu
  • 100 ml vody
  • 2 červené cibule
  • 1 lyžica medu
  • 1/2 čajové lyžičky soli
  • 3 bobkové listy
Na šalát
Zobraziť použité produkty

Postup

  1. Najprv si deň vopred pripravte nakladanú cibuľu. Nakrájajte si ju na tenké plátky a dajte do uzatvárateľného pohára. Potom jednoducho zvarte vodu, jablkový ocot, med a soľ. Vlejte do pohára nechajte vychladnúť, zatvorte viečkom a dajte odležať do chladničky. Do nášho šalátu ale nespotrebujete celé množstvo. Okrem tohto receptu poslúži aj ako ozdoba na omelety, miešané vajíčka, do wrapov či tacos.

  2. Uvarte quinou podľa návodu na obale. Odporúčam ju uvariť vo vývare alebo si uľahčiť prácu a použiť Bujónku. Quinoa bude mať výraznejšiu chuť. Zimný šalát s quinoou a halloumi

  3. Bataty aj mrkvu očistite, umyte, nakrájajte na rovnako veľké kúsky, pokvapkajte lyžicou olivového oleja a osoľte. Na plechu vyloženom papierom na pečenie pečte cca 30 – 40 minút domäkka. Medzitým si pripravte aj zvyšok surovín: nasekané čerstvé bylinky (mäta, petržlen, koriander), olivy a cícer.

  4. Uvarený cícer zmiešajte s trochou naloženej cibule z predchádzajúceho dňa, pridajte upečené bataty, mrkvu, nasekané čerstvé bylinky, lyžičku sušeného oregana. Dosoľte, dochuťte, pokvapkajte druhou lyžicou oleja a premiešajte.Podávajte s opečeným halloumi syrom a granátovým jablkom. Zimný šalát s quinoou a halloumi

Chceš vedieť o každom ďalšom novom recepte?

Prihlás sa k odberu a raz týždenne od nás dostaneš súhrn nových receptov.

Odoberať
48 Páči sa mi Uložiť recept