Na strukoviny v našom jedálničku často zabúdame. A pritom sú také zdravé! Dajú sa z nich vykúzliť skvelé studené aj teplé šaláty a ak sa vyhráš s dresingom, môžeš sa tešiť na naozajstný chuťový zážitok!
Tak poďme na to.
1 porcia obsahuje
- 302 kcal
- 26 g sacharidov
- 15 g tukov
- 13 g bielkovín
Na 4 porcie
Na šalát
- 150 g ready to eat fazule
- 150 g ready to eat cíceru
- 200 g fazuľe z konzervy
- 150 g uhorky
- 120 g červenej papriky
- 80 g červenej cibule
- petržlenová vňať
- 80 g syra feta
Na dresing
- 2 lyžice citrónovej šťavy
- 1 čajová lyžička plnotučnej horčice
- 3 lyžice olivového oleja
- 1 lyžica balzamika
- čierne korenie
- himalájska soľ
Postup
-
Do misy vsypeme cícer, červenú a bielu fazuľu.
-
Pridáme nakrájanú uhorku, papriku, nadrobno nakrájanú červenú cibuľu a nasekanú petržlenovú vňať.
-
V malej miske zmiešame suroviny na dresing a nalejeme na nakrájanú zeleninu. Všetko poriadne premiešame.
-
Pred podávaním už len posypeme syrom feta a dobrú chuť!